Vasco schrijft: Na een lange winterstop was het dit weekend dan eindelijk weer zover. Ik heb de hele winter door getraind en voelde me topfit voor de eerste race van het seizoen. Na een positieve test in Barcelona en een KNMV-circuit dag hadden we een goede sfeer kunnen opbouwen in het nieuwe BENRO Racing team. De eerste wedstrijd was gelijk een bijzondere, want ik had namelijk een wildcard in het World Supersport 600 kampioenschap. Het BENRO Racing team had voor dit weekend speciaal een Supersport blok klaar gemaakt, zodat we een goede kans hadden om goed voor de dag te komen.

Op vrijdag begonnen we met 2 vrije trainingen van 50 minuten. Helaas ondervonden we mechanische problemen waardoor ik niet goed kon rondkomen. Ik kon namelijk niet goed van de zesde naar de vijfde versnelling schakelen. We probeerden het schakelpookje anders neer te zetten en hoopten hiermee het probleem op te lossen. Hierdoor was de eerste dag een beetje verloren gegaan, maar gelukkig had ik al wel een beetje kunnen wennen aan het extra vermogen van het Supersport blok.

In de FP3 op zaterdagochtend ging de quickshifter ook nog stuk, waardoor ik maar 1 rondje kon rijden en we het schakelprobleem niet konden oplossen. We besloten met het team om het “Stock” blok voor het IDM er  in te hangen. Als dit blok goed werkte, moest het probleem dan wel ergens in de bak van de SSP zitten. De kwalificatie reed ik dus met het Stock blok, waardoor er niet meer in zat dan een 26e plaats. Ik reed alsnog erg goede rondetijden ondanks dat ik nog nauwelijks had gereden.

Het Stock-blok schakelde perfect, dus besloten we om de bak van het supersport motorblok te vervangen voor dat van de Stock fiets. Erwin, Willem en Swen Ahnendorp zijn de hele middag bezig geweest om de blokken samen te voegen tot één goed werkend blok. Ik ben de mannen dan ook erg dankbaar dat ze zo hard hebben gewerkt en mij hebben geholpen! In de Warm-Up kon ik dan eindelijk met het werkende Supersport blok rijden. In de 15 minuten durende sessie reed ik gelijk lage 1.40’ers en dit haalde een seconde van mijn PR af. We waren heel erg opgelucht dat we het probleem hadden gevonden en gingen ons voorbereiden op de race. Helaas hadden we nog geen echte setting kunnen maken door de weinige rijtijd en was de race dus een beetje een gok.

Bij de start van de race kon ik gelukkig gelijk wat plekken pakken en reed ik een stuk naar voren. Ik vocht voor de 16e positie en reed constant 1.40. Hiermee was ik erg tevreden, maar op het einde van de race was mijn voorband helemaal versleten. Vechtend voor wat ik waard was verloor ik nog 2 plekken, maar toch was ik erg trots op mezelf. Uiteindelijk finishte ik op een 18e plaats!

Ondanks de korte rijtijd en vele hectiek, waren we toch tevreden met het resultaat. We hadden wel een beetje een dubbel gevoel, want er had nog veel meer ingezeten zonder al deze problemen. Maar we zijn ook positief over het feit dat het team super goed heeft samengewerkt om alles op te lossen. We weten ook dat het met de snelheid goed zit en zijn helemaal klaar voor komend weekend. Komend weekend is namelijk de eerste ronde van het IDM-kampioenschap. Dit is het kampioenschap waar ik het hele jaar in ga strijden. De sfeer en samenwerking in het team is erg goed dus ik denk dat we voor een mooi resultaat kunnen gaan!

Ik wil ook iedereen bedanken die mij heeft geholpen om dit weekend in het WK mogelijk te maken. Vooral het BENRO Racing team en mijn persoonlijke sponsoren hebben enorm geholpen om dit waar te maken! Ook wil ik weekendsponsor EG Group bedanken voor de fantastische ontvangst in de Texaco-Viproom. Ik geloof dat we er een mooi jaar van gaan maken en ik wil iedereen nogmaals bedanken voor deze enorme kans!

Foto: Rob Maas (Romaniva)