Na de wat moeizame eerste twee weekenden in de British Motostar Moto3 was het alweer tijd voor races op Brands hatch, maar dan wel op de korte versie, het zogenaamde “Indy” circuit. Op de eerste trainingsdag ging het al redelijk goed, maar was de motor nog niet helemaal in orde, wat zorgde voor een voorlopige 10e plaats in de kwalificatie. Dat werd ’s avonds opgelost door de Jesus, Arturo, Pete en Alan, de monteurs van het team. Uiteindelijk bleek een kleine storing in de ontsteking de boosdoener, iets wat gewoon erg lastig te vinden is, maar de aanhouder won ook hier weer!

Op zaterdag was er een tweede kwalificatie, en met een perfect lopende Honda pakte Vasco een keurige 5e startplaats op de grid voor de eerste race later die middag. Die bleek weer de zoveelste lastige race van het seizoen, want ook nu begon het in de opwarmronde heel licht te regenen. Het hele veld wisselde op de grid naar regenbanden en ook Pete fixte dat perfect voor Vasco. Maar één rijder bleef op slicks staan, puur omdat hij geen regenbanden had. Toen na de start dan ook de baan snel op bleek te drogen was hij de snelste van allemaal, daarachter worstelde iedereen met de beweeglijke regenbanden op droog asfalt. Zo werd Vasco zevende, niet echt tot zijn tevredenheid maar wel het maximaal haalbare in deze (wederom) lastige situatie. Eén ding is zeker: dit jaar leert hij omgaan met de meest bizarre omstandigheden!

Race 2 moest hij vanaf P10 beginnen als gevolg van de niet zo geweldige rondetijd uit Race 1. Vasco ging er gelijk vol in, op het korte en zeer bochtige Brands Hatch Indy was het belangrijk om vooral de eerste ronde erop te blijven zitten, iets wat een flink aantal rijders niet lukte. Uiteindelijk kwam Vasco in een groepje met alleen maar snelle KTM’s terecht, waarbij het tegen het einde een gevecht om de plaatsen 3, 4 en 5 werd met zijn goede vrienden Jorel Boerboom en Ed Best. Elke keer kon hij in het bochtige deel het gevecht aangaan, maar was het op het rechte stuk net niet genoeg. De laatste twee ronden gingen de drie er echt vol tegenaan, maar na een schitterend gevecht was het toch Jorel die de snelste was en Ed die 89 duizendste voor Vasco wist te eindigen, waardoor Vasco weer een solide vijfde plaats pakte. Het afgelopen weekend was een mooie boost voor het vertrouwen van de jonge coureur, die in het laatste weekend van juni pas de volgende race heeft, tegelijk met de Dutch TT van Assen.

Dank aan alle sponsoren en iedereen die Vasco het afgelopen weekend heeft geholpen! Reizen deden we weer met Stena Line, de nachtboot is ideaal voor hem, zo mist hij zo weinig mogelijk school….

Nice photo: David Johnston