Dit weekend stond er een bijzondere race op het programma. We hadden namelijk een wildcard in het Campionato Italiano Velocità (CIV) Supersport 600. In het CIV SSP600 rijden erg veel ex-WK rijders. Denk aan namen zoals: Noriyuki Haga, Michel Fabrizio en Massimo Roccoli. Het weekend begon voor Willem en mij al op woensdag. We vertrokken vanuit Venlo, de uitvalsbasis van het team, voor een 14 uur durende road-trip. Met een bak vol goede moed en zin hadden we onderweg al het nodige plezier.

Op donderdagmiddag begonnen we met opbouwen in een slopende hitte van 33 graden. Eenmaal klaar baadden we allebei in het zweet. Helaas kreeg ik wel last van de hitte waardoor ik (waarschijnlijk) me op vrijdag en zaterdag niet zo lekker voelde. Op vrijdag voelde ik me niet zo goed, maar we gingen er vol tegenaan. Jammer genoeg begon het net voor de sessie heel hard te regenen. Gelukkig klaarde het op en konden we de laatste 10 minuten nog naar buiten op een bijna droge baan. Ik kreeg toen gelijk door dat dat Imola het moeilijkste circuit was waar ik ooit ben geweest. De baan bevat veel hoogteverschillen en veel blinde bochten. Hierdoor is het heel lastig om de baan goed te leren kennen.

Ook in de eerste kwalificatie had ik nog erg moeite met de baan. Het begon ook nog licht te spetteren wat het rijden best spannend maakte. Ik verbeterde mijn tijd wel met 3 seconden maar viel terug tot een 29e plek. Dit was erg pittig en liet gelijk zien hoe hoog het niveau was.

In de 2e kwalificatie op zaterdag verbeterde ik weer 1 seconde, maar ik schoof helaas maar 2 plekjes op omdat iedereen had verbeterd. Ik vond het lastig om zo achterin het veld te rijden, maar gelukkig vertelden veel mensen op de paddock dat het een enorm moeilijke baan is dus dat ik me echt geen zorgen moest maken.

In de eerste race had ik een enorm goede start en won ik in de eerste ronde maar liefst 8 plekken! Dit zorgde ervoor dat ik in een snel groepje terecht kwam en mijn rondetijden gelijk omlaag doken. Ik was in de 3e ronde al 0,7 sneller dan in de QP. Helaas werd ik iets te gretig en wou ik nog een rijder uitremmen. Ik haalde hierdoor een hele snelle bocht niet en viel 2 plekken terug. Uiteindelijk kon ik wel hele constante tijden rijden en finishte ik toch op de 18e plek.

In de warm-up op zondag kon ik ook met een al flink gebruikte band snelle tijden rijden dus dat gaf een goed perspectief voor de race! In de race was er een enorme crash net na de start, waarbij 5-6 rijders betrokken waren. Gelukkig kwam ik er ongedeerd uit en was ik klaar voor de herstart. In de herstart waren 5 rijders voor mijn startplaats niet aanwezig, waardoor er een groot open gat was. Ik kon hierdoor niet echt iemand inhalen, doordat de andere rijders een stuk voor mij stonden. Uiteindelijk wist ik nog 5 andere rijders in te halen in de eerste rondes, waardoor ik op de 17e plek terecht kwam. Ik probeerde de hele race de jongens in de punten bij te houden. Ik reed hele scherpe rondetijden en was hier dan achteraf heel tevreden over. Helaas lukte het niet om ze binnen te hengelen, maar heb ik wel erg veel geleerd.

Al met al was het een enorm leerzaam weekend. Ik leerde echt heel veel op deze zeer moeilijke baan en reed ik op het einde prima rondetijden. Ook heeft het team veel geleerd over mijn rijstijl, waardoor we voor Zolder beter weten wat we moeten doen met de setting. Dus we zijn erg tevreden, ondanks dat het zeker geen makkelijk weekend was!

Ik wil het Benro Racing Team en al mijn sponsoren bedanken voor de mooie kans om in dit gave kampioenschap mee te kunnen rijden!