Vasco van der Valk heeft de achtste race van het Dutch Superbike seizoen 2021 afgesloten met een vierde plaats. Volgende week komt de Druijff Racing Kawasaki coureur opnieuw in actie op het TT Circuit Assen.

Zaterdag 4 september stond de achtste Dutch Superbike race van het seizoen 2021 op het programma. Vasco van der Valk bracht in de kwalificaties een 1’42.6 op de klokken, waarmee hij zich als zesde plaatste voor de wedstrijden. Vasco gebruikte de kwalificaties voornamelijk om weer goed in het ritme te komen, nadat hij door de zomerstop een behoorlijke periode niet in actie was gekomen.

Na de start reed Vasco ook in zesde positie bij de eerste doorkomst. Na een aantal ronden wist de coureur uit Amersfoort naar een vijfde plaats te komen. Vervolgens ontstond er een mooie strijd met een andere rijder om de vierde positie. Vasco wist het duel te winnen, waardoor hij met dertien punten huiswaarts keerde.

Vasco van der Valk: “Het was even wennen, want ik had lang niet gereden. In de tweede sessie ging het al beter. Het was een leuke race. Veel strijd gehad met Maarten (Bekker) en de winnaar van het groepje geworden. Er zat wel meer in, want in de race zat ik pas op het tempo waar ik eigenlijk moet beginnen. Gedurende de dag met de motor ook een aantal positieve gemaakt, dus overall wel tevreden. Ik hoop alleen volgende week gelijk de snelheid te hebben, zodat we een beter resultaat kunnen scoren!”

Vasco staat na acht races op een vierde positie in de tussenstand. Volgend week, zaterdag 11 september, komen de Druijff Racing Kawasaki coureurs opnieuw in actie op het TT Circuit Assen tijdens de negende race van het Dutch Superbike seizoen.