Vasco van der Valk (19) uit Amersfoort zal met Pearle Gebben Racing uit Assen in het seizoen 2019  aantreden in het Duitse IDM Supersport 600 op een Yamaha R6. Met deze nieuwe start wil Van der Valk zijn resultaten van vorig jaar verbeteren, na een moeilijk jaar in hetzelfde Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). Het Pearle Gebben team is een ervaren raceteam met een prima historie, in de afgelopen jaren pakten ze verschillende titels in de klasse waarin ze aantraden.

Vasco over het komende seizoen: “Uiteindelijk ging het vorig jaar qua resultaten niet helemaal zoals we hadden gehoopt. Door een aantal oorzaken vielen de puzzelstukken niet in elkaar zoals we allemaal graag wilden. Met als gevolg dat ik de stijgende lijn niet kon doortrekken die ik in het jaar daarvoor te pakken had. Zodoende wilde ik dan ook graag nòg een jaar in het IDM Supersport 600 blijven rijden, om duidelijk te laten zien wat ik kan. Uiteindelijk gaat het er in topsport niet alleen om hoe goed je bent, maar ook hoe je omgaat met tegenslag. Dat is nu aan mij om te bewijzen, dat ik die veerkracht en ambitie in huis heb. Mooi om te zien dat mijn sponsoren me het vertrouwen blijven geven en dat er ook weer nieuwe bedrijven zijn die me ondersteunen. Ik heb vorig jaar het VWO afgemaakt en kan me nu komend seizoen bijna volledig richten op het racen. Tot die tijd train ik vier keer per week en werk ik daarnaast om meer te kunnen rijden. Je zou het een tussenjaar kunnen noemen, maar ik zie het meer als mezelf een jaar de kans geven om eruit te halen wat erin zit. Daarna kan ik dan kiezen: doorgaan op dit hoge niveau of aan een studie beginnen of misschien toch allebei tegelijk.”

Het Pearle Gebben Racing Team is een onderdeel van Stichting Race Team Drenthe uit Assen, wat de doelstelling heeft jonge Nederlandse coureurs naar een hoger niveau te begeleiden. In de afgelopen jaren ondersteunden ze niet alleen het raceteam in de Supersport 300cc-klasse, maar ook coureurs die in die klasse op WK-niveau meededen. Nu wordt de stap naar de Supersport 600 gemaakt. Dat zal om een steile leercurve vragen, maar daarin kan Vasco juist zijn ervaring van de afgelopen jaren gebruiken. Prettig is daarbij dat hij weer zal samenwerken met crewchief Jaap Hoogeveen, waarmee hij ook in 2017 al samenwerkte.

Het seizoen 2019 zal beginnen met een voorjaarstraining in Spanje, in mei begint dan het IDM op de beroemde Lauzitsring.