De jonge Amersfoortse coureur Vasco van der Valk (18) zal in het komende seizoen op een Yamaha YZF-R6 van Benro Racing in het Duitse IDM wegracekampioenschap uitkomen. Met Benro Racing zal Van der Valk aan het gehele IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) 2018 deelnemen, met officiële ondersteuning van Yamaha Motor Europe, branche Netherlands. Om verder te groeien en zo met voldoende ervaring richting EK of WK in 2019 te werken, worden er ook wildcards in het Wereldkampioenschap Supersport, British Supersport en het Italiaanse Supersportkampioenschap aangevraagd. 

Over Benro Racing
Benro Racing is het team van de jonge Venlose ondernemer Sraar van Rens. Na een aantal jaren in het IDM is er nu de ambitie om samen met Yamaha Motor en Nederlandse coureurs door te stoten richting EK/WK Supersport, zodat er een reëele route voor jonge Nederlandse motorcoureurs richting de wereldtop ontstaat. Hoofdsponsor is Benro, leverancier van hoogwaardige producten voor de fotografie- en videomarkt.

Sraar van Rens: “toen ik Vasco vorig jaar met weinig ervaring zó hard en zó goed zag rijden, was gelijk al duidelijk dat hij barst van het talent. Daar kwam bij dat hij bijzonder gedreven is voor iemand die zo jong is, de ambitie spat eraf. Dat is precies waarom ik Benro Racing heb opgericht; altijd willen groeien en dan kijken hoe ver we kunnen komen. Vasco heeft nog veel te leren, maar als team zijn we daar volledig op ingericht. Qua match is dit dan ook ideaal; met onze gecombineerde ervaring, ambities en drive gaan we komend seizoen dan ook flinke stappen maken.”

Over Vasco van der Valk
Vasco rijdt al op racemotoren sinds zijn negende en heeft daardoor, ondanks zijn jonge leeftijd, veel ervaring. Hij begon in 2009 in het Molenaar NSF100 Kampioenschap, waarna enige jaren in de Moriwaki 250 Junior Cup en een volledig seizoen in het British MotoStar Moto3-kampioenschap volgden. In 2017 begon Van der Valk als rookie in het IDM Supersport 600, waarin hij gelijk al regelmatig voor het podium mee kon doen. In 2018 doet Vasco ook eindexamen VWO aan het Corderius College in Amersfoort. 

Vasco van der Valk: “Ik ben erg trots op deze stap, Benro is een team met veel ambitie, precies wat ik nodig heb om komend jaar weer een stap te maken richting het hoogst haalbare niveau. Ik blijf daarbij ook op de Yamaha R6 rijden, wat mij betreft de beste en meest moderne supersport motorfiets van de huidige generatie. Ik wil mijn persoonlijke sponsoren bedanken dat ze samen met mij deze stap willen maken, zonder hen is motorracen eenvoudigweg onmogelijk.” 

{jcomments on}