Vasco van der Valk heeft de derde ronde van het Dutch Superbike kampioenschap op de Nürburgring sterk afgesloten met een tweede plaats op een half natte baan.  In de droge eerste races was de Druijff Racing Kawasaki coureur zesde geworden.

Druijff Racing Kawasaki reisde afgelopen weekend af naar de Nürburgring voor de derde ronde van het International Dutch Championship (IDC). Vasco van der Valk was nog niet 100% fit teruggekomen vanuit Oschersleben, maar gelukkig wel fit genoeg om te kunnen starten in de Eifel. Vanaf de eerste trainingsdag ging het gelijk vrij goed. Vasco had nog wel last van zijn blessures, maar kon ook een strak tempo rijden. Op de Nürburgring stonden er ook vier rijders uit het IDM Superbike kampioenschap aan de start.

Tijdens de kwalificaties zette Vasco een zevende tijd. De 21-jarige coureur was met het team nog zoekende naar de juiste setup, maar die was tijdens de eerste race nog niet helemaal gevonden. Vasco moest de rijders die in gevecht waren voor de vijfde plaats net laten gaan. Vasco finishte als zevende, maar scoorde punten voor een zesde plaats omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht.

Kort voor de tweede race op zondag begon het te miezeren. In deze lastige omstandigheden voeldn de Druijff Racing Kawasaki zich uitstekend thuis. Vasco wist in de eerste ronde de leiding te pakken en het werd een duel met Ricardo Brink om de winst. De twee wisselden regelmatig van positie, totdat in de zesde ronde de rode vlag kwam. Vasco reed op dat moment op plaats twee en werd ook zo in de uitslag opgenomen.

Vasco: “We hadden vanaf de eerste dag gelijk een goed tempo, maar het lukte niet om helemaal door te versnellen zoals we graag hadden gewild. We waren een beetje zoekende met de setup in de eerste race. In de tweede race in het nat ging het top. De Bridgestone banden werkten top. Ik kon gelijk de kop pakken en met Ricardo waren we constant aan het wisselen vooraan. Helaas reed ik net tweede toen de rode vlag kwam, daar moet je een beetje geluk bij hebben. Dit resultaat is natuurlijk een stuk beter dan een dag eerder. Er zat een overwinning in, maar daar moeten we dan de volgende keer maar voor gaan!”