In het nog lopende motorsportseizoen 2016 maakt Vasco de overstap naar de Supersport 600 klasse met het Hoegee Liqui Moly Suzuki Team op een Hoegee Suzuki GSX-R600. De doelstelling is om dit jaar te wennen aan de veel snellere en zwaardere motorfiets, zodat voor volgend jaar een realistische keuze qua kampioenschap gemaakt kan worden. Qua planning zal hiervoor eerst op een aantal buitenlandse circuits met de Suzuki getest gaan worden, waarna aan het eind van het seizoen mogelijk een aantal races in aanmerking komen.

Hiervoor zal hij op de ondersteuning van teambaas Erwin Druijff en tuner Marc Hoegee kunnen rekenen, waarbij de ervaring van Druijff als coureur en die van Hoegee als tuner en voormalig teameigenaar, voor een soepele overgang gaan zorgen. Voor 2017 zal dit duidelijk moeten maken of het de jonge motorsporter net zo goed afgaat op de ‘zware’ 600 als op de lichte Moto3 waar hij tot nu toe succesvol op was. Aan de hand hiervan zal bekeken worden of er in 2017 internationaal of nationaal geraced gaat worden.

Erwin Druijff: “Ik reed samen met Vasco in het Amici Suzuki Team, toen was het echt nog een klein jochie. We hebben altijd een leuk contact gehouden en ik heb zijn supersnelle ontwikkeling in Engeland dan ook gezien, terwijl ik door maatschappelijke verplichtingen wat minder intensief aan het racen was. Nu hij langer is dan ik en de overstap naar een 600cc supersport gaat maken, voelt het dan ook fantastisch dat hij dat bij mijn Hoegee Liqui Moly Suzuki Team komt doen. Mijn team kan hem op alle vlakken hierbij helpen, daar hebben we allemaal dan ook erg veel zin in.”

Marc Hoegee: “We zijn net verhuisd en gaan nu vanuit het Hoegee Suzuki Center in Afferden onze race-activiteiten combineren met een reguliere motorzaak. Vasco heeft me recent verrast toen hij voor het eerst op een zware motor gelijk al voor de overwinning mee kon vechten. Ik ben dan ook blij dat we hem als jong talent op kunnen pikken, om samen te gaan kijken hoe we zo ver mogelijk kunnen komen. Ik vind het mooi dat zo’n jong talent bij ons kan groeien. Aan zijn materiaal zal het zeker niet liggen!”

Vasco: ”Ik wist dat ik door mijn lengte komende winter de overstap naar een supersport moest maken, het is fijn dat ik daar nu meer tijd voor krijg, van 55 naar 130 pk is immers geen kattenpis! Ik ben volop in training bij het in motorsporters gespecialiseerde Fysio Frey om meer spierkracht te kweken en ben bijna helemaal hersteld van mijn enkelbreuk. Ik kan niet wachten om op het ‘kanon’ te stappen!”

 

{jcomments on}