Na een ruim aantal jaren in buitenlandse competities, maakt Vasco nu de overstap naar een Nationaal kampioenschap, het ONK SuperCup 1000. Zoals de naam van de competitie al verraadt, stapt Vasco ook vanuit de Supersport 600 over naar de ultieme klasse: de 1000 cc Superbikes. Plan is om, bij positieve resultaten, ook wildcards in buitenlandse competities te doen, waarbij natuurlijk een wedstrijd in het IDM al met potlood is ingevuld.

Voor de jonge coureur is er het afgelopen jaar veel veranderd. Zo studeert hij tegenwoordig aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, waarvoor hij -zeker in het eerste jaar- zijn aandacht moet verdelen tussen racen en studeren. Dat valt niet altijd mee, want in de studiepunten-regeling van de bekende universiteit mag er eigenlijk geen fout meer gemaakt worden; alle punten moeten behaald worden. Voor de jonge student/coureur betekent dit dat er soms geschipperd moet worden met tijd en aandacht, maar ook dat de hulp vanuit KNMV en Erasmus Universiteit van cruciaal belang zijn gebleken.

Om deze spannende overstap in dit hectische jaar zo optimaal mogelijk te laten verlopen, heeft Vasco zich verzekerd van de best mogelijke ondersteuning. Die bestaat als eerste uit een door Kawasaki Nederland beschikbaar gestelde Kawasaki Ninja ZX-10R. De 998cc sterke superbike is het machtige ‘wapen’ van het groene merk, waarmee wereldwijd de bete resultaten worden behaald, waaronder vijf wereldtitels op rij. De ZX-10R is goed voor 203 PK en een topsnelheid tegen de 300 km/u. Ondanks de meer dan 10 jaar aan race-ervaring was dit voor Vasco een volledig nieuwe ervaring tijdens de zeer positief verlopen eerste test, afgelopen weekend op het circuit van Valencia.

Om gelijk goed van start te kunnen gaan, wordt de ZX-10R in handen gegeven van Erwin Druijff van Druijff Racing uit Barneveld, met Nigel Walraven en Alexander Klaassen als teamgenoten. Naast een zeer hoogstaand professioneel niveau is er ook al een mooie historie tussen de teamleden; Vasco was in 2012 als 12-jarige al teamgenoot van de toen al ervaren Nigel en Erwin en zette samen met Erwin in 2016 zijn eerste stappen op de Supersport 600.

Naast de trouwe, vaste sponsoren van Van der Valk, is er met Bihr een nieuwe sponsor aan boord gekomen. De bekende Europese distributeur van motorfietsonderdelen, accessoires, motorkleding, helmen en motorbanden zag de afgelopen jaren indrukwekkende groei en wil zich daarom graag nòg duidelijker profileren naar de Nederlandse markt. Bihr zal niet alleen voor de racepakken van het Britse topmerk RST zorgen, maar daarnaast zorgen voor support met materiaal, advies en kennis.

Vasco’s sponsoren in 2020: Kawasaki, Bihr, RST, Arai, Koopmanschap Bouwkostenadvies, Amex Logistics, Apreco, WTB-Buro, Vandervelde Protection, Luit!, Nieuwsmotor.nl, Fietsen van Greefhorst, G-Wiz, SJ Solutions, HLG Accountants.