Vasco in 2015 naar British Motostar Moto3

Vasco in 2015 naar British Motostar Moto3

Erg goed nieuws! Vasco zal in 2015 met Team ILR deelnemen aan alle ronden van de British Motostar Moto3, een onderdeel van het prestigieuze British Superbikes (BSB) kampioenschap. Van der Valk zal hiervoor deel uitmaken van Team ILR, een gerenommeerd team onder leiding van Real Roadracing legende Ian Lougher, tienvoudig winnaar tijdens de TT op het Isle of Man. Team ILR zal met twee nieuwe Honda NSF250R machines bij maar liefst 22 races aan de start komen. In hetzelfde team zal ook de Brit Joe Thomas (16) van start gaan, hij heeft al een aantal jaren ervaring op de Britse circuits.

Na de wildcard met Banks Racing kwam het contact tussen ILR (Ian Lougher Racing) tot stand. Lougher is al langer met een Superstock-team binnen het BSB actief, maar wil zich met aanwezigheid in Moto3 nog meer toeleggen op het opleiden van jong motorsporttalent.  Het team zal zich dus nog moeten bewijzen binnen de Moto3-klasse, maar gezien de enorme schat aan ervaring in alle facetten van de motorsport kijkt men binnen het team vol vertrouwen vooruit.

Vasco kan door de extra inzet van zijn sponsoren de 22 races tijdens 12 evenementen, verspreid over het hele Verenigd Koninkrijk plus één in Assen gaan rijden. Hoofdsponsoren Amex Logistics, Koopmanschap Bouwkosten Advies, Smink Advocaten, TenICT en Motorstore Woerden zorgen er, samen met nog vele anderen, voor dat het jonge motorsporttalent de kans krijgt zich te bewijzen door een flink deel van de kosten van de logistieke operatie op zich te nemen. Daarnaast wordt er nog overleg gevoerd met toeristische organisaties en partijen uit de reisbranche. Engeland, Wales en Schotland zijn namelijk al jaren de mooiste bestemming voor motorrijders, waarbij nu een bezoek aan een BSB-race aan het programma kan worden toegevoegd. Deze wedstrijden trekken niet zelden 30.000 tot 40.000 bezoekers.

Ian Lougher met één van zijn ontelbare prijze

2015-01-23T14:19:49+00:00 januari 23rd, 2015|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment