Vasco van der Valk moest even op gang komen tijdens de regenrace op het TT Circuit Assen, maar een sterke opmars eindigde in zijn eerste regenrace op de superbike voor Vasco met zijn tweede ONK SuperCup 1000 podium van het seizoen!

Druijff Racing Kawasaki kwam zaterdag 3 oktober in actie tijdens de voorlaatste ronde van het ONK SuperCup 1000 seizoen. Tijdens de kwalificaties was het droog en Vasco stond er met een vierde trainingstijd goed bij. Tijdens de race waren de omstandigheden compleet anders, want het was namelijk keihard gaan regenen. Op de kletsnatte baan moest Vasco even op de natte baan op gang komen. Na de tweede ronde reed hij op een zesde plaats, maar begon vervolgens aan een sterke opmars. Samen met teamgenoot Nigel Walraven wist het Kawasaki-duo zich op te werken naar de derde en vierde plaats. Nigel vond aansluiting met de tweede coureur en probeerde hem in de laatste ronde te passeren maar ging iets wijd en Vasco profiteerde hiervan. Vasco reed daarna de snelste raceronde en kwam als derde over de finish, waardoor hij zijn tweede podiumplaats op rij scoorde en naar een vierde plaats in het kampioenschap klimt.

Vasco van der Valk: “In de eerste kwalificatie kreeg ik geen goed gevoel met de motor, waardoor ik niet op de plek stond waar ik wou staan. In de tweede kwalificatie hadden we dit probleem opgelost en kon ik gelijk een stap naar voren maken. Net voor de race begon het te regenen en dit veranderde alles. In het begin had ik nog niet veel gevoel en vertrouwen. Maar dit nam iedere ronde toe. In de laatste ronde zette ik de snelste raceronde, waardoor ik nog een podium kon pakken.”

Foto credits: Racing Passion Photography