Tussendoor: KTM RC390 Cup op Zandvoort

Tussendoor: KTM RC390 Cup op Zandvoort

Omdat Robert Schotman dit weekend zelf moest rijden in de Red Bull Rookies, zou zijn motor stilstaan tijdens een ronde van de Nederlandse KTM RC390 Cup op Zandvoort, waar voor het eerst in 14 jaar weer wegraces georganiseerd werden. Da’s best zonde, zodoende kreeg Vasco de kans met een wildcard op Roberts motor mee te doen. Superleuk natuurlijk, maar wel aan het einde van een seizoen instappen op een helemaal nieuwe motor op een helemaal nieuw circuit in een helemaal nieuwe competitie.

Toch was hij op zaterdagochtend om 9 uur gelijk al de snelste van het hele veld, waarin dus 20 vaste deelnemers plus Arie Vos, zesvoudig Nederlands kampioen Superbikes en Supersport en de Grote Man achter de cup zelf. In de tweede training dook Vasco heel even het gras in, maar zette daarna toch een prima tijd neer, zijn tijd uit de eerste training bleek wel maar net genoeg voor de pole positie. Op zondag mocht hij dus beide races vooraan starten, waarop hij voor het eerst meemaakte dat het in de RC390 Cup flink erop gaat. Wegkomen is bijna onmogelijk, want als de achtervolgers samen slipstreamen zijn ze zo weer bij je. Gevolg: beide races één groot inhaalfestijn in een flinke kopgroep. In de eerste race leek dat nog goed te komen, maar Djim Ullrich dook er in de allerlaatste meters nog nèt langs, om met 0,004 seconde voor Vasco te eindigen, Arie Vos werd derde. In Race 2 was het de kleine Belg Sacha de Vits die het slimste uitkwam voor de streep, met Arie nog nèt (0,024) tussen Vasco en hem (0,113). Omdat Arie in de Seniorklasse rijdt werd Vasco toch weer tweede, en eerste als er een dagklassement zou zijn. Gevolg: twee mooie trofeeën, een motorpak dat nog naar champagne ruikt en een breed lachende coureur.

Iedereen bedankt voor alle hulp en aanmoedigingen, vooral Robert “The Shotman” voor het lenen van zijn motor, Joey Litjens voor de tips en Koen Meuffels voor zijn zeer intensieve 😉 rol als crewchief. 

2015-09-29T11:25:00+00:00 september 29th, 2015|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment