Vasco: “Afgelopen weekend werd de laatste race van het race seizoen gereden. Het weekend begon met een erg koude en natte zaterdag. Maar met regenspecialist Erwin aan mijn zijde ging ik met vertrouwen de kwalificaties in. In de eerste QP stond ik vierde getraind van de Dutch Supersport en achtste in het gemixte veld. In tweede QP kwam ik zelfs nog een plek naar voren en stond ik derde van de Supersport. We waren erg tevreden want ik had nog nooit op regenbanden gereden met de 600. Op zondag ochtend was het nog erg koud. Na een rondje hardlopen had ik gezien dat de baan erg nat was en het was nog maar 2 uur naar de race. De zon brak door en het werd erg spannend of het wel op tijd droog werd. Alle teams liepen langs de baan en het leek niet erg snel op te drogen. Op het laatste moment besloot teambaas Erwin Druijff om de banden te wisselen; we zouden starten met een intermediate voorband en een slick achter. Op de grid stonden veel jongens op volledige regenbanden, maar ik had het volle vertrouwen in de keuze van het team. In de eerste rondes van de race verloor ik veel plekken door de nattigheid, maar ik wist dat het aan het opdrogen was dus wachtte rustig af. Uiteindelijk begon de baan enorm snel te drogen en kon ik steeds harder gaan rijden. Ik vloog alle jongens op regenbanden voorbij. Drie rondes voor het einde lag ik nog zesde, maar twee rondes alweer derde. Ik reed zeven seconden harder dan de nummer 1 en zelfs vijf seconden harder dan iedereen in mijn klasse. In de laatste ronde haalde ik de nummer 1 en 2 in. Ik reed zelfs nog 2,5 seconde weg! Hiermee behaalde ik mijn eerste ONK-zege! Ik moet het team hiervoor enorm bedanken, zonder de goede bandenkeuze en de tips was ik hier nooit gekomen!

In de tweede race was het droog en wisten we dat het moeilijker ging worden. Mijn start was erg goed en ik ging kuip tegen kuip met Bobby Bos door de Haarbocht. Daarna had ik helaas pech, ik kwam ik door een botsing voor mij achter een paar 1000’s terecht. Het was erg moeilijk om ze in te halen en dit kostte veel tijd. Toen ik er eenmaal langs kwam ging het tempo gelijk omhoog en kon ik nog proberen op het podium te komen. Ik lag op een vierde plek en al snel haalde ik de derde man in. Daarna zag ik dat ONK-kampioen Lesley Ten Tusscher het zwaar had en vast zat achter een duizend. Ik gaf alles wat ik had in de laatste twee rondes. Ik zat er strak achter met nog een halve ronde te gaan. In de GT-bocht kwam ik er met een alles of niets actie voorbij en pakte de tweede plek!

Zo hebben we met het team het seizoen geweldig afgesloten. Na drie ONK-podiums in drie races kunnen we blij afsluiten en vol goede moed het volgende seizoen in. Er valt nog heel veel te leren op de nieuwe motor, en daar gaan we hard aan werken deze winter. Vooral qua kracht kan ik zelf nog verbeteren dus daar ga ik hard aan werken.

Het seizoen begon erg lastig in Engeland, maar na mijn enkelbreuk heb ik wel de goede keuze gemaakt. Met het Hoegee Liqui Moly Suzuki Racing kan ik heel veel leren en ik ben erg dankbaar voor deze kans. Ik wil het team en al mijn sponsoren enorm bedanken voor dit mooie jaar. Met hard werken en de hulp van jullie kan ik volgend jaar weer voor mijn doelen vechten!”