Technische toestanden op Thruxton

Technische toestanden op Thruxton

Dit weekend mocht Vasco aantreden op Thruxton, één van de snelste circuits van het British Superbike Kampioenschap. Het was dan ook even slikken toen hij in de eerste training naar binnen kwam en bleek dat zijn motorblok stuk was en daardoor de training al voorbij, waardoor hij het circuit niet echt goed had leren kennen. Het team zette snel het reserveblok eronder, maar helaas is dat blok niet zo snel als het eerste, best een handicap op deze supersnelle baan. Balen, maar aan de andere kant hebben veel teams helemaal geen reserveblok, dus dit was al winst.

In de kwalificaties bleek weer eens dat Vasco elk circuit snel leert kennen, ondanks de gemiste vrije training wist hij toch een negende positie op de grid te bemachtigen. Knap, want andere rijders hebben de mogelijkheid om vooraf te trainen op de nieuwe circuits, maar Vasco mag dat door zijn leeftijd niet. In de beide races was het gebrek aan echte snelheid echter lastig; Vasco was duidelijk sneller in de bochten, maar moest op elk recht stuk de gewonnen posities weer inleveren. Beide races kwam hij in een grote groep terecht die keihard knokte voor plaats 7 tot en met 14. Beide keren was het vooral op de rechte stukken vechten om bij te blijven, om in de bochten dan wat vast te zitten achter de anderen. Dit zorgde ervoor dat hij steeds in het achterste deel van die groep zat.

In de eerste race wist hij in de laatste ronde nog prachtig wat jongens te pakken op de remmen, wat goed was voor een 11e plaats, in de tweede race werd hij 12e, na een voor hem zeer frustrerende race. Toch is het super om te zien hoe hij enorm groeit als rijder en hoe goed hij omgaat met de omstandigheden, hij staat niet voor niks tiende in dit zéér zwaar bevochten kampioenschap.

2015-08-02T11:03:44+00:00 augustus 2nd, 2015|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment