Na een erg lange winterstop was het eindelijk weer zover! Na veel training, zowel op de motor als fysiek, was het tijd om te vertrekken naar de Lausitzring. Op vrijdag begonnen de eerste vrije trainingen van het nieuwe IDM seizoen. Na de voorjaarstesten met het Pearle Gebben team had ik al een goed gevoel met de motor. Maar ik wist ook dat het erg lastig ging worden om voorin het veld mee te komen. Met name door het lastige seizoen van vorig jaar moet ik weer stap voor stap naar voren komen. Ook vind ik de Lausitzring een erg lastig baan, maar ik ging er met een volle 100% inzet in!

Op vrijdag had ik het erg lastig. Ik kon niet echt een fijn gevoel met de motor vinden, waardoor ik eigenlijk de sessies niet heel nuttig kon gebruiken. Ik moest weer wennen aan de zeer hobbelige baan en had ook nog wat problemen met mijn nieuwe outfit. Maar ik had goed vertrouwen in het team en ik hoopte dat het zaterdag wat beter kon gaan. Op de zaterdag ging het al een stuk harder en kon ik uiteindelijk een goede 1,5 seconde van mijn tijd af snoepen. Er had wel meer ingezeten, maar ik was te gretig en wou té graag. Hierdoor ging ik wat te verkrampt en wild rijden, waardoor het heel snel aanvoelde maar juist langzamer ging. Ik kon dan ook niet goed de zachte banden benutten. Ik ging steeds pas hard als het nieuwe van de band af was en de druk van een snelle ronde was weggezakt. Uiteindelijk resulteerde dit in een teleurstellende 15e plek. Maar het veld zat erg dicht op elkaar dus ik stond minder dan een halve seconde van de nummer 8 af. Dit laat al zien hoe hoog het niveau dit jaar is!

Op de zondag ging ik gelijk lekker van start in de Warm-Up. Waar de tijden van veel andere coureurs ver van hun snelste tijd lagen zat ik binnen een tiende van mijn eigen tijd. Hierdoor wist ik dat we met de setting een goede stap hadden gemaakt. Na de Warm-Up was het dan eindelijk zo ver om de eerste race van het seizoen te rijden. Ik had veel werk te doen vanaf p15 en wist dat het erg lastig ging worden, maar dankzij de support van het team had ik goede hoop. Ik had een erg goede start, waardoor ik gelijk een rij naar voren kwam. In het gedrang verloor ik weer 1-2 plekjes, maar uiteindelijk was de eerste ronde erg goed. Na enkele rondes reed ik op een eenzame 11e plaats. Ik kon mijn tempo erg goed vasthouden en reed ronde na ronde dezelfde tijden. Helaas door een klein technisch probleem in de laatste 4 ronden kon ik mijn plek niet vasthouden. Hierdoor eindigde ik de eerste race van het jaar op een 14e plek.

Voor de tweede race had ik een erg goed gevoel. Ik dacht nu wel mee te kunnen knokken met het groepje voor mij en misschien en wat beter resultaat te behalen. Ik had dan ook meteen een geweldige start. Ik schoot weer een rij naar voren, waardoor ik iets te enthousiast werd. Hierdoor verremde ik mij in de eerste bocht. Het achterwiel sprong omhoog en ik moest de rem even lossen. Hierdoor kwam ik te hard de eerste bocht in. Ik raakte met mijn zijkant een andere rijder waardoor we samen onderuit ging. De motor kon niet verder waardoor ik uit de race lag. Dit was enorm zonde want ik voelde dat ik een goede race had kunnen rijden!

Al met al was het een erg lastig, maar leerzaam weekend. Ik geloof erin dat ik met de mensen om mij heen dit jaar weer naar betere posities kan toe werken, maar dit heeft wel tijd nodig! Ik wil mijn team, sponsoren en alle andere betrokkenen heel erg bedanken voor het geloof in mij! Nu ga ik weer hard trainen en zorgen dat ik in Oschersleben weer maximaal kan presteren!