Na een kleine maand niet rijden was het eindelijk tijd voor de volgende IDM wedstrijd. Na een lastig weekend in Zolder, waar ik 0 punten scoorde, was ik erg gemotiveerd voor dit weekend. Ik wist allen wel van de voorgaande jaren dat Schleiz een erg lastige baan voor mij is.

Ik merkte op vrijdag direct al dat ik even moest wennen aan de supersport en de bijzondere baan. Daardoor lag mijn tempo ver van waar ik hoopte dat mijn tempo zou liggen. Ik wist dat ik veel werk te doen had en dat het een zwaar weekend zou worden. Ook haalde ik mijn hand open door het harde werken op de baan, waardoor ik een enorm gat in mijn hand had. Dit zorgde voor de nodige pijn, maar gelukkig kon ik me er doorheen bijten.

Op zaterdag moest ik de lastige vrijdag proberen goed te maken. Ik stond ver van de posities waar ik wou staan, waardoor ik erg gemotiveerd was. Ik kon uiteindelijk flink verbeteren qua tijd, maar helaas deden veel rijders dit. Hierdoor won ik niet echt veel plekken en dat was erg balen. Uiteindelijk kwam ik niet verder dan de 15e plek.

Op zaterdagavond had ik een heel goede meeting met het team. Dit zorgde ervoor dat we  zondag samen een enorme stap maakten, waarvoor ik mijn team dan ook wil bedanken! Ik kon mijn pace met ruim een seconde verbeteren, waardoor ik opeens veel verder naar voren kon rijden. Helaas moest ik alleen nog wel vanaf die vijftiende plek op de grid starten.

In de eerste race maakte ik een goede start, maar werd ik geraakt door een andere rijder. Hierdoor verloor ik mijn bij de start gewonnen plekken en bleef ik op de 15e positie hangen. Doordatwe een stuk scherper waren dan zaterdag, waren mijn rondetijden een stuk beter. Ik reed zelfs mijn snelste ronde ooit op Schleiz! Ik vocht mezelf naar voren en reed zelfs naar p10 toe. Helaas maakte ik een remfout in de laatste chicane toen ik te graag achter een andere rijder aan wou. Ik moest verplicht stoppen en verloor hierdoor 4 posities. Uiteindelijk kwam ik als 14e over de streep.

De 2e race was mijn start weer goed en ik kon gelijk naar voren komen. Ik haalde een aantal rijders in tijdens de eerste paar ronden. Alleen kwam ik daarna in een verhit groepsduel terecht met meerdere rijders, waardoor we helaas de aansluiting met de rijders voor ons verloren. Het gevecht was erg spannend en we wisselden elke ronde van positie. Uiteindelijk kwam ik als eerste van het groepje over de streep en finishte ik als 10e! Hier was ik enorm blij mee!

Ik hoop het positieve gevoel van zondag mee te nemen naar Most, Tsjechië. Ik ga proberen mijn pace in het begin van het weekend hoger te leggen, waardoor ik sneller bij de top kan aansluiten. Ik hoop dat ik er een mooi weekend van kan maken!

Vasco