Tijdens de seizoensfinale van de OW Cup ONK SuperCup 1000 klasse leverde de kwalificatie op een ingewikkelde, opdrogende baan niet het gewenste resultaat op. Vasco kwam niet verder dan een zestiende tijd, tussen zijn teamgenoten in die ook in de problemen waren gekomen met de lastige omstandigheden.

In de eerste race was de baan zo goed als droog voor een sterke inhaalrace vanaf de zesde startrij. Bij Vasco begon zijn opmars vanaf de start en hij wist uiteindelijk op een nette vierde plaats te finishen. Ook in de tweede race was de baan droog, maar opnieuw dreigde er regen. Vasco kende een raketstart en reed binnen een paar bochten op de tweede plaats. In de loop van de race kreeg Vasco te kampen met problemen met de achterband. Wel wist hij opnieuw als vierde te eindigen.

Nieuwkomer Vasco rondde zo het seizoen af met een vierde positie in het eindklassement, een zeer goed resultaat in zijn eerste jaar op een superbike!

Vasco: “In de kwalificatie was ik zelf gewoon te langzaam, hierdoor kwam ik op de zestiende startplek terecht. In de eerste race kwam ik goed naar voren, maar door een iets te langzame eerste ronde was de vierde plek het maximaal haalbare. In de tweede race had ik een megastart en kwam ik in vier bochten van de zestiende naar de tweede plek. Helaas heb ik daarna door een probleem met de achterband niet het gevecht voor de overwinning kunnen voortzetten, dat had er anders zeker wel ingezeten! Wel heb ik de vierde plek in het kampioenschap veilig kunnen stellen.”

Teammanager Erwin Druijff: “ Voor Vasco was dit seizoen zijn debuut op een Superbike en dat is super gegaan. Stap voor stap gewerkt en vooruit gegaan. Hij heeft laten zien klaar te zijn voor overwinningen. Het was ons eerste seizoen als team en met Kawasaki; we hebben veel geleerd en weten wat we deze winter moeten doen om volgend jaar sterker terug te komen. Graag wil ik alle teamleden, sponsoren en supporters bedanken.”

Foto credits: Racing Passion Photography