Sonne und regen in Oschersleben

Sonne und regen in Oschersleben

Afgelopen weekend reed de Moriwaki GP3 Juniorcup samen met de Zwitserse IXS GP3 Juniorcup op het circuit van Oschersleben. Zodoende waren we met het hele circuit naar voormalig Oost-Duitsland verhuisd, een beste trip weer. Daarom met de caravan zo’n 500 kilometer oostwaarts, waardoor ze zaterdagmorgen voor het eerst de baan in konden. Vasco ging gelijk al lekker rond, hij vond het dan ook direct een gaaf circuit. In de tweede training hebben we de setting van de vering compleet omgegooid, dat werkte nog beter en hij reed dan ook weer flink wat tijd van zijn beste rondetijd af. Met de aanwijzingen van de meegekomen Joey Litjens konden alle jongens hun voordeel doen, Vasco profiteerde daar ook flink van.
Na drie trainingen op zaterdag stond hij 10e totaal op de grid, maar daar zaten dus ook nog wat Zwitsers tussen. Zaterdag aan het eind van de dag was er dan race 1. Vasco reed echt goed, maar de koplopers gingen toch wat harder en verdwenen uit het zicht. Hij moest tegen het einde van de race nog flink strijd leveren met Marcel Brenner, maar die kon hij op de streep mooi voorblijven, zo werd hij 10e algemeen en 7e van de Nederlanders. Weer een flinke stap omhoog dus en een prima resultaat! Zaterdagavond bleek weer eens dat de sfeer in het Moriwaki GP3-kamp prima is tijdens de BBQ, erg gezellig voor zowel kids als ouders.
Zondag was het qua training wat chaotisch, opeens werd er geroepen dat er getraind moest worden, waarna ze na 1 ronde er alweer uit moesten komen. Een half uurtje later weer een poging, maar het begon te regenen en de jongens stonden op slicks, na drie ronden werden ze dan ook weer binnen gehaald. Over Race 2 kunnen we kort zijn: Regen en Vasco is absoluut geen goede combinatie, al bleef hij er gelukkig wel opzitten. De vooruitgang is er dus nog steeds volop, alleen voor de watervrees moeten we nog iets verzinnen dus!

[slideshow id=96]

2012-06-04T13:31:10+00:00 juni 4th, 2012|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment