Het laatste weekend van het IDM-seizoen werd verreden op de Hockenheimring. Hockenheim is een circuit dat mij erg goed ligt, dus ik had erg veel zin in dit weekend. Na een drukke periode van veel wedstrijden zat ik lekker in mijn ritme dus ik had veel vertrouwen in een goed resultaat.

Op de vrijdag begonnen we de eerste twee vrije trainingen met erg natte omstandigheden. In de eerste sessie reed ik de volle sessie in de natte omstandigheden. Ik kreeg een steeds beter gevoel en kon mijn tijden steeds verder aanscherpen. Ik eindigde op een 10e plek, maar had het gevoel dat ik met een veilige marge reed. In de tweede sessie hadden we een kleine verandering aan de regen mapping gemaakt, waardoor ik een beter gevoel kreeg. Het regende echter zo hard dat ik na 2 rondjes besloot geen risico te nemen, want ik wist dat mijn regenpace erg goed was.

Op zaterdag begonnen we weer met lastige omstandigheden. In de eerste kwalificatie was de baan nog niet helemaal droog, maar scheen de zon wel erg hard. Hierdoor droogde de baan tijdens de sessie erg hard op! Aan het einde van de sessie konden we op de curbstones na overal vol gas. Ik ben normaal niet zo goed in het rijden van snelle rondes op een opdrogende baan, maar ik kon nu een prima 10e tijd neerzetten.
De tweede kwalificatie waren de omstandigheden een stuk beter. Er werd een stuk harder gereden waardoor de tijden van de eerste kwalificatie niet meer relevant waren. Ik probeerde maximaal te pushen en stond in het begin van de sessie er erg goed bij. Een rode vlag zorgde ervoor dat we naar binnen moesten. Nadat we weer naar buiten mochten werd er opeens een stuk harder gereden en zakte ik terug naar de 11e positie. Hier was ik niet tevreden mee, maar het veld zat wel ontzettend dicht op elkaar. Ik stond namelijk op één seconde van de eerste plaats af. Oftewel we hadden 11 rijders binnen 1 seconde. Dit beloofde natuurlijk een mooi spektakel voor de races op zondag!

Op zondag had ik een goed gevoel, omdat we met de setting nog wat verbetering hadden gevonden. Hierdoor ging ik met veel vertrouwen de race in. Ik kon bij de start gelijk wat plekken winnen, waardoor ik gelijk in de top 10 zat. Ik kwam in een groep terecht van 6 rijders die vochten om de 2e plek. Ik kon net aan het groepje blijven, maar hier was ik al blij mee want ik reed veel harder dan in de kwalificatie. Uiteindelijk na een mega spannend gevecht met veel inhaalacties en grote momenten kwam ik als 7e (6e in punten door wildcard) over de lijn. Hier was ik erg blij mee, want ik had flink wat plaatsen goed gemaakt vergeleken met mijn startplaats!
In de tweede race reed ik denk ik één van mijn beste comebacks ooit! In het eerste deel van de race hing ik net achter de kopgroep, maar een rode vlag zorgde voor veel vertraging en een herstart. Tijdens de vertraging begon het te regenen, waardoor er veel chaos was. De start werd met 20 minuten uitgesteld. Hierdoor begonnen veel teams met het wisselen naar regenbanden. Helaas waren wij te laat klaar, waardoor ik het rode licht miste. Dit betekende dat ik als allerlaatste moest starten! Ik wist van de trainingen op vrijdag dat ik een enorm goed gevoel had in de regen. Ik stond zonder opgewarmde banden op de grid, maar dit hield mij niet tegen. Ik haalde in de eerst ronde gelijk 11 rijders in, waardoor ik op de 14e positie doorkwam! Daarna begon mijn echte inhaalwedstrijd. Ik reed erg snelle rondetijden en haalde rijder na rijder in. Ook vielen er veel rijders om mij heen, waardoor ik als een speer door het veld heen ging. Uiteindelijk haalde ik in de laatste ronde nog 2 rijders in! Hierdoor finishte ik op een 5e plek (4e voor punten)!! Ik had dus in de ingekorte race van 7 rondes 20 rijders ingehaald! Ik was dus super blij dat ik zo goed had gereden ondanks de chaos.

Ik wil graag mijn sponsoren, team, ouders en Danny de Boer extra bedanken voor de kansen van dit seizoen! Ik heb dit jaar ontzettend veel geleerd, maar ook ontdekt dat ik nog zat te leren heb als rijder. Ik ga komend jaar verder met mijn ontwikkeling om nog een stap te maken en mijn stijgende lijn verder door te trekken! Iedereen ontzettend bedankt voor de hulp en tot volgend seizoen!

Vasco