RVB-Racing trekt Vasco van der Valk voor Moto3 aan

RVB-Racing trekt Vasco van der Valk voor Moto3 aan

Het komende seizoen zal RVB-Racing het eerste deel van een meerjarig Moto3-traject met Vasco van der Valk ingaan. Het succesvolle team en het jonge talent kwamen overeen in 2014 met een Honda NSF250R een aantal IDM-wedstrijden in de Moto3 te zullen rijden, maar vooral om veel te trainen en dit vooral als een overgangsjaar naar een volledig Moto3-jaar in 2015 te zien.

RVB-Racing had vorig jaar Bo Bendsneijder onder zijn vleugels, en daarvoor Jerry van de Bunt, allemaal jonge talentvolle rijders die verder richting de top werden gebracht. De komst van Vasco van der Valk past dan ook prima binnen de filosofie van het team, aldus team-eigenaar Ron van Beek. “We zoeken altijd talent dat we verder kunnen brengen. Wat ons vooral aantrekt aan Vasco is de continu stijgende lijn die hij laat zien, hij blijft altijd maar groeien. Vorig jaar won hij aan het einde van het seizoen de Race of the Champions in de Moriwaki 250 Juniorcup en werd hij derde in het Europees Kampioenschap. Hij is pas 14 jaar oud, maar heeft al erg veel races gereden, nu gaan we die ervaring naar de Moto3 uitbreiden. Vasco zal daarvoor samen met onze technische man Gieze Beekman gaan werken om de Honda te leren kennen. Omdat Vasco het volledige Moriwaki 250 Juniorcup kampioenschap in heel Europa zal rijden, hebben we naar een paar interessante wedstrijden gezocht, zodat hij vooral heel veel kan leren.”

Vasco is in de wolken met de nieuwe kans. “Dit is echt de mooiste manier om straks de overstap te kunnen maken, omdat ik zo al volop kan rijden met de Honda, om dan volgend jaar echt klaar te zijn voor een volledig seizoen Moto3 . Ik heb ontzettend veel zin om in maart in Spanje op de NSF250R te gaan rijden, dat is toch een hele stap vooruit qua vermogen en snelheid, dat lijkt me super om mee te mogen knallen! Ik zal me het komende seizoen qua resultaten vooral op de Moriwaki 250 Juniorcup richten, daarbij wordt ik ook nog steeds geholpen door Amici Racing Team. Maar voor de Moto3 is RVB Racing het ideale team, vooral omdat ze een paar jaar vooruit kijken en dit jaar vooral als een leerjaar zien. Dit is echt een geweldige kans!“

 

2013-12-11T10:01:06+00:00 december 11th, 2013|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment