Race 5 op TT-Circuit Assen: Net niet!

Race 5 op TT-Circuit Assen: Net niet!

Gisteren was het tijd voor race nummer 5 in de Moriwaki 250 Juniorcup. Na een flink stijgende lijn met plaatsen 10, 6, 4 en 2 keek Vasco toch stiekem wel naar zijn eerste podiumplaats op het TT-circuit, liefst dezelfde plek waar Valentino Rossi vorige week stond. Het was sowieso al een speciale dag, de wedstrijd vond namelijk plaats tijdens de Honda Pro Racing Day, waardoor de paddock van het circuit vol stond met glimmende Honda’s.

In de eerste training ging het gelijk hard, het was even zoeken naar een goede setting maar met een vijfde trainingstijd mocht hij zeker niet klagen. In de tweede training ging dat zelfs nog beter, zodoende scoorde hij met een 1:55.1 zelfs de derde plek op de grid, op de eerste rij naast Patrik en Dario.

Bij de start van de race zat hij even niet op te letten, zodoende kwam hij na de eerste ronde als vijfde door, met een klein gaatje naar de kopgroep. Samen met Patrik Pukinnen reed hij dat weer keurig dicht, waarop een kopgroep van zes man weer he-le-maal los ging. Helaas was de voorband van Vasco eigenlijk voor de race al niet veel meer, maar in de race werd dat helaas nog erger en hij kon alleen maar bijhouden. Bijna ging het nog mis toen de voorkant in Mandeveen weggleed, maar hij wist overeind te blijven. In de laatste ronde kon hij niet meer voorbij de anderen komen, zodoende werd hij zesde, binnen een halve seconde van winnaar Robert. Hijzelf was licht teleurgesteld, maar gezien de omstandigheden had hij gevochten voor wat hij waard was en zat hij er gewoon weer volop bij!

Volgende week op 13 en 14 junli alweer een raceweekend in Zolder (B). Als je zin hebt om te kijken is dat zeker een aanrader, het hele ONK en BK rijdt, met als toetje The Battle of the Lowlands, een race tussen Nederland en België waarbij de achterste steeds afvalt. En Zolder is maar 200 km van Amersfoort!

[slideshow id=102]

2013-07-06T16:39:48+00:00 juli 6th, 2013|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment