Oulton Park: laatste ronde van de race…

Oulton Park: laatste ronde van de race…

“Ik zie op het pitbord L1 staan: de laatste ronde begint. Zoals elke ronde komt de achterkant omhoog bij het aanremmen van de eerste bocht. Bij het uitkomen zit een nare hobbel die ervoor zorgt dat de voorkant loskomt en begint te slaan. Ik zit strak achter de jongens als we het blinde gat induiken. Er volgt een snelle linkerbocht die heel belangrijk is voor de drive het rechte stuk op. In de slipstream blijf ik rustig achter Ed en Jorel zitten. We gaan door de snelste bocht van het circuit. Vol gas in de 5e versnelling. Daarna volgt een hele heftige kombocht en Jorel loopt iets wijd. Ik prik mijn motor er gelijk tussen maar Jorel houdt het gat dicht en we raken elkaar net niet. Ik blijf er achter terwijl de eerste chicane ingaan. Ik haal de maximale drive het rechte stuk op, maar de andere twee doen precies hetzelfde. Ik zie dat ze op de remmen niet voor elkaar aan de kant gaan. Ze gaan wijd en ik probeer er snel tussen te komen. Helaas, ik zie dat Ed zonder te kijken naar buiten stuurt en dat als ik niet wegstuur er vol in knal. Ik weet dat het over is en kan maar net het gras ontwijken. Ik geef niet op en probeer een groot gat dicht te rijden. Ik kom in mijn favoriete bocht, Druids Corner. Het is een bocht die ik op advies van mijn nieuwe teammaat Fraser in de 4 neem. Maar in plaats van dat ik gas terug neem houd ik hem vol open. Ik voel de achterkant gevaarlijk dwars komen te staan maar gelukkig blijf ik erop zitten. Op de remmen rijd ik het gat nog dicht, maar ik mis de drive de bocht uit. Uiteindelijk word ik 7e maar ik weet dat er meer in zit. Dus op naar Assen en daar laten zien dat ik nog beter kan!”

Met Stena Line kwamen we weer snel en comfortabel aan de start, net zoals heel veel motorrijders die de nachtboot genomen hebben. Aanrader!

2015-09-07T11:20:19+00:00 september 7th, 2015|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment