Afgelopen weekend deed Vasco als gastrijder mee in de Yamaha R3 Cup tijdens de Gamma Racing Day 2017. De R3 Cup is een nationaal kampioenschap waarvan de Gamma Racing Day als één van de negen wedstrijdweekenden was. Op een volgeladen TT-Circuit zagen maar liefst 94.500 bezoekers hoe Vasco zich mpoest meten met de vaste deelnemers in deze klasse, op een voor hem onbekende motor, namelijk de Yamaha YZF-R3. Naast de ervaren -vaste- deelnemers in deze klasse deden er ook nog 2 andere gastrijders mee. Niet zomaar andere, maar twee coureurs die normaal in het wereldkampioenschap van deze klasse rijden!

Gelukkig waren Jaap & Frank van SWPN erbij om hem te helpen, waardoor ze de R3 zo goed mogelijk afgesteld kregen. In de trainingen was het met 42 PK nog wat zoeken naar de juiste snelheid, met een 7e plaats op de startgrid als resultaat. Op zondag moest het voor àl dat publiek gaan gebeuren; na een goede start was er na een aantal ronden een kopgroep van 9 man, waarin iedereen elke bocht van volgorde wisselde in een hard maar mooi gevecht. Even leek een groepje van drie weg te komen, maar met de snelste raceronde (1,57.862) was de aansluiting snel weer terug. Helaas viel Joep eraf, waarop er even een breukje kwam, maar ook nu zaten de overige 8 coureurs nog vlak bij elkaar.

In de laatste ronde golfde het nog enorm op en neer, maar op de streep was Vasco tweede, goed voor een mooie podiumplaats achter WK-rijder Ruben en nèt voor vaste rijder Finn. Zodoende mocht hij de trap op naar het podium en werd er daarna in de SWPN/SZK VIP-room nog flink nagenoten van dit mooie weekend!

Volgende week rijdt Vasco weer op hetzelfde circuit, maar nu op zijn eigen Yamaha YZF-R6 als het IDM het TT-Circuit in Assen aandoet voor de enige Nederlandse race van het seizoen, voor de jonge coureur misschien wel de spannendste race van het jaar, voor eigen publiek!