De derde en vierde plaats van Vasco van der Valk tijdens de vierde ronde van het Dutch Superbike kampioenschap zijn zeker niet verkeerd. Echter lukte het Vasco niet om zijn gebruikelijke tempo te evenaren, waardoor hij het raceweekend toch niet naar tevredenheid kon afsluiten. Na 7 wedstrijden, waarvan Vasco er volledig buiten zijn schuld twee moest missen, staat hij nu toch vierde in het kampioenschap.

Na de sterke tweede plaats in de 501 van Assen, kwam Druijff Racing Kawasaki een week later opnieuw in actie op het TT Circuit Assen voor de vierde ronde van het International Dutch Championship, waar de zesde en zevende race van het Dutch Superbike seizoen werden verreden. Vasco was gedurende de IDC driedaagse zoekende naar het juiste gevoel en setup om zijn rondetijden nog verder aan te scherpen. Het basistempo van de jonge coureur uit Amersfoort is goed, maar wat er ook werd geprobeerd, het lukte Vasco niet om de volgende stap te maken. In de kwalificaties noteerde hij een vijfde tijd.

In de eerste race finishte Vasco als vierde, maar was hij niet tevreden over zijn tempo en achterstand ten opzichte van de eerste rijders. Doordat er een gastrijder voor Vasco finishte, scoorde hij punten voor een derde plaats. In de tweede race kwam Vasco zeer slecht weg en reed hij na de eerste sector laatste. Vervolgens wist de 21-jarige coureur nog veel rijders te passeren, maar was zijn gevoel met de motor weer niet zoals hij graag zou willen. Na twaalf ronden was Vasco op de finishstreep op een vierde plaats aangekomen.

Vasco van der Valk: “Het was een frustrerend weekend. Wat we ook probeerden, het lukte niet om mijn tempo op de baan te verhogen. De derde plaats in de eerste race na een slechte start was geen slecht resultaat, maar de achterstand naar de kop was veels te groot. In de tweede race was mijn start door een mechanisch probleem nog veel slechter, waardoor ik vanaf de laatste plaats naar voren moest komen. We blijven met het hele team hard werken om mijn gevoel op de motor te verbeteren, want we weten dat er veel meer inzit”