Winterpret: FUNdurance

Winterpret: FUNdurance

De winter is voor motorrijders nooit de leukste tijd van het jaar, en voor coureurs al helemaal niet! Gelukkig hebben we nog een ZPF minibike waarmee er vaak op zondag op indoorbanen in het hele land te rijden is, en die van Eurokarting is dan qua baan layout en veiligheid huizenhoog favoriet. Klein minpuntje: Eurokarting is in Swalmen, bij Venlo. Anderhalf uur rijden, en als de start dan om 08:30 uur is betekent dat op zondagmorgen gewoon heel vroeg opstaan. Gisteren organiseerden Ruud en Henk daar voor het eerst de FUNdurance, een endurance-race voor teams. Vasco reed samen met zijn maxi-vriend Mike Cleutjens, een sympathieke gozer die bijna twee meter is, maar met zijn knieën in zijn oren al die minibike-kabouters nog het snot voor de oren rijdt. Sterker nog, hij zette gewoon de snelste ronde! Onze Ad Kievit schreef een erg leuk verslag dat u hieronder kunt lezen. Daaronder nog een video van de start.

Zondag 20 januari staat de Fundurance minibike race op het programma in Swalmen. Een evenement waarbij plezier voorop staat, maar natuurlijk wil iedereen winnen. Het deelnemersveld is imposant: De kersverse Moto3 rijder Livio Loi, zijn tegenstrever in de Red Bull Rookies Cup afgelopen jaar Scott Deroue, dubbelkampioen in Yamaha R125 Cup en Honda Moriwaki Cup Bo Bendsneijder, EK Superstock rijder in 2013 Koen Zeelen, Nederlands kampioen Moto3 Bryan Schouten, zeker geen misselijke lijst. Livio Loi zei vooraf lachend dat hij last van zijn pols had gekregen van alle handtekening die hij de dag ervoor op de motorsalon in Brussel had uit moeten delen.

21 teams gaan met een echte Le Mans start beginnen aan een twee uur durende Endurance race en al snel lijkt de strijd zich toe te spitsen op het duel tussen het Blata Power team met Koen Meuffels en Karlo Slager, Pasini Racing met Livio Loi en Gerry Verhoeven, Vami Racing met Vasco van der Valk en Mike Cleutjens, Maroci met Robert Schotman en Walid Soppe, MOPMOP met Jasper Bobbink en Peter Looschilder en Hondabuilding Racing met Bo Bendsneijder en Koen Zeelen. In de race gaat Blata Power snel naar de leiding en wat de anderen ook proberen, ze komen er niet meer bij. Het verschil wordt nooit erg groot maar de overwinning komt niet meer in gevaar. De laatste ronden worden door Koen Meuffels afgelegd en zodra de vlag valt viert Karlo Slager die gespannen heeft staan toekijken de overwinning met de rest van het team.

Tweede wordt het team MOPMOP met Jasper Bobbink en Peter Looschilder voor Maroci met Robert Schotman en Walid Soppe. In de Juniorklasse is het team Pasini Junior het snelste met Jeffrey Buis en Sasha de Vits voor SWR-2 met Noah Bronkhorst, Alain Carree en Thom Molenaar. Als derde wordt team Duitsland geklasseerd met Till Belczykowski en Bradley Goossens.

De race is niet voor niets een Fundurance genoemd. De sfeer is prima en iedereen keek na afloop alweer uit naar de volgende race en natuurlijk naar het volgende seizoen. En passant werd middels een loterij en wat sponsorgeld een mooi bedrag bijeengebracht voor de moeder van een vriendje van Jeffrey Buis die aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. Daarmee komt de noodzakelijke behandeling in het buitenland weer een stukje dichterbij.
Organisatoren Ruud Groeneveld en Henk Schotman kunnen terugkijken op een mooi evenement en kondigden aan voor volgend jaar twee van deze races te willen organiseren. Mooi vooruitzicht!

2013-01-21T18:10:19+00:00 januari 21st, 2013|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment