Afgelopen weekend reed Vasco als gastrijder mee in de KTM 690 Duke Battle, een gave cupklasse die was ingepland tijdens het altijd mooie evenement van de Ducati Clubraces op het TT-circuit in Assen. Voor Vasco de eerste keer op de relatief sterke en zware 690, normaal heeft zijn Moto3 immers veel minder PK’s en de helft aan gewicht. Van Joey Litjens van KTM kreeg hij gelukkig wel de nodige tips mee, zodat de snelheid er tijdens de trainingen al gauw in zat. Dat was ook nodig, want aan de start kwamen toch grote namen zoals zesvoudig ONK Superbike/Supersportkampioen Arie Vos, Ex-Red Bull Rookie Robert Schotman, RC390 wereldkampioen Djim Ullrich, ONK topcoureur Allard Kerkhoven en zelfs ex-schaatser Rintje Ritsma. In de trainingen ging het al gelijk lekker, met in de 1e kwalificatie zelfs een snelste rondetijd. In de 2e kwalificatie op zaterdag regende het, op het natte asfalt kwam niemand meer aan die tijd, zodoende pole positie voor Vasco. 

Voor de eerste race op zaterdagmiddag was er even paniek; Vasco deelde de motor met iemand anders, maar na haar sessie startte de 690 opeens niet meer. De crew van Vos-Oss handelde razendsnel, in no time werd een showmodel van vorig jaar met benzine gevuld en op de juiste bandenspanning gezet. Voor Vasco zeker niet ideaal, een race rijden met een motor waar je toch al weinig ervaring mee hebt, maar ook nog eens geen meter mee gereden hebt, valt niks mee. De start was dan ook dramatisch, maar rijder voor rijder vocht hij zich terug naar de kopgroep. Daar ontstond een prachtig gevecht met Robert en Djim, Arie pakte een kleine voorsprong. Uiteindelijk ging Robert 0,1 seconde voor Vasco over de streep, met Djim daar weer een tiende achter, ultra close dus en knap aangepast aan de andere Duke!

Voor Race 2 op zondag was de originele motor weer gefixt, maar toch was de start weer belabberd, Vasco ging als 9e de eerste bocht in. Twee ronden later reed hij toch weer helemaal voorop, met wederom een bloedstollend gevecht met Arie, Robert en Djim tot gevolg. In elke bocht was het stuivertje wisselen! Deze keer moesten Arie en Djim in de slotfase een héél klein beetje lossen, maar Robert was weer de slimste (en snelste!) door met 0,072 voorsprong te winnen voor Vasco! Doordat Arie Vos zich als veteraan en organisator na de finish steeds terugtrok, ging Vasco met 2 trofeeën voor de 2e plaats weer naar huis. Prima prestatie op een voor hem onbekende motor en een goed teken voor een eventuele overstap naar een zwaardere klasse!

Dank aan Joey Litjes van KTM Nederland, Arie Vos & crew (Beppe!) van Vos Oss, de DCR-organisatie en de vele bekenden die kwamen kijken, alles bij elkaar zorgde dit voor een geweldig leuk motorsportweekend!