Vasco heeft zondag 30 augustus deelgenomen aan een 6 uurs endurancerace voor het Duitse DLC Endurance kampioenschap op de Nürburgring. Na een mooie opmars wist hij na zes uur voluit racen en 160 afgelegde ronden samen met Alexander Klaassen op de Druijff Racing Kawasaki ZX-10R als zesde overall en vijfde van hun klasse over de finish te komen.

Er wordt hard gereden in het Duitse DLC kampioenschap en dat was gelijk te zien in de trainingen. Na de kwalificatie stond Druijff Racing Kawasaki op een achtste plaats. Vanaf deze positie mocht Vasco de bekende Le Mans start doen. Rennend over start en finish gingen de rijders naar hun motoren en begonnen zij aan de 6uurs wedstrijd. Vasco begon goed aan de race, maar tijdens het wisselen van stint met Alexander had het team geen geluk. Net op het moment dat ze binnen stonden kwam er een safety car in de baan. Daarom moest Alexander aan het einde van de pitstraat bijna een hele ronde wachten.

Dit zorgde ervoor dat de Druijff Racing Kawasaki vanaf een drieëntwintigste plaats aan een opmars moest beginnen. Er was gelukkig nog veel tijd en daar maakten beide Kawasaki coureurs goed gebruik van maken. Met een strak tempo wisten Vasco en Alexander zich terug te knokken naar een keurige zesde plaats overall, waarmee vijfde in hun klasse werden. Al met al was het een goede test ter voorbereiding op de komende OW Cup races. Het volgende evenement voor Druijff Racing Kawasaki is zaterdag 12 september tijdens de vierde race van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap op het TT Circuit Assen.

Vasco van der Valk: “Het was een erg leuke ervaring zo’n endurance race! Ik moest wel enorm wennen om niet elke stint helemaal tot het gaatje te pushen, maar juist constant en iets kalmer te rijden. Hierdoor was ik wel erg moe aan het einde van de race, maar heb ik er wel ontzettend veel van geleerd. Het was een echte teamprestatie, en het was dan ook een erg leuke en gezellige dag!”