Met een flinke crash in Race 1 en een sterke vierde plaats in Race 2 was het gevoel na het afgelopen weekend op het circuit van Oscherleben gemengd. Op vrijdag ging alles prima, met zeer goede rondetijden en een enthousiaste coureur, maar op zaterdag lukte het Vasco wel om zijn rondetijd aan te scherpen, maar dat was toch niet genoeg voor een goede startpositie bij de races van zondag. In het IDM mogen er samen maar 7 bandenstickers op zaterdag en zondag gebruikt worden, met 4 voor de races hou je er dan 3 over voor de zaterdag, wat betekent dat een verkeerde keuze in één van de kwalificaties er direct voor zorgt dat je een band tekort komt. Gevolg was een 8ste startplaats voor beide races.

In Race 1 startte Vasco weer eens prima, maar in de “Triple” bocht kwam hij al direct bij het terugschakelen tussen twee versnellingen in, waarop hij letterlijk uit de bocht vloog. Rider OK, maar flinke schade aan de motor, en ook nog eens nul punten. Het team ging daarna keihard aan de slag om de motor weer raceklaar te maken, wat door alle SWPN-monteurs samen binnen twee uur weer lukte, een knap staaltje teamwork!

Dat Vasco direct weer vertrouwen in de motor had, liet hij direct in Race 2 zien; in de bocht waar hij eerder viel, haalde hij nu in de eerste ronde heel brutaal buitenom in bij een concurrent die voor hem reed. Door sterk rijden en aggressief inhalen reed hij al snel op de vierde plaats, samen met Kevin Wahr. Die viel echter opeens sterk terug, waardoor Vasco even derde reed, maar al snel kwam er bezoek van twee groene motoren. Dat zorgde voor een rondenlang durend gevecht, waarbij Vasco steeds net tekort kwam om voorop te komen, op de finish kwam hij net 0,072 seconden tekort op plaats drie.

Volgende ronde: 1 oktober op Hockenheim is het alweer tijd voor de laatste ronde van het IDM 2017!

{jcomments on}