Vasco van der Valk heeft zich goed van voren laten zien tijdens de thuisraces op het TT Circuit Assen. Van der Valk finishte in beide races net naast het podium in vierde positie.

Vrijdag 7 september begon Benro Racing aan het thuisweekend in Assen. Tijdens de eerste trainingsdag kregen de coureurs te maken met continu wisselende omstandigheden. Zo was er een sessie op een natte baan en op een zo goed als droog TT Circuit Assen. Zaterdagmorgen in de tweede kwalificatie werden de startposities bepaald voor de IDM Supersport wedstrijden. Vasco  sterk onderweg en noteerde een nette vierde tijd maar kwam net tekort voor een plaats op de eerste startrij.

In de eerste race zat Van der Valk er goed bij. Vasco maakte deel uit van een grote groep die vocht voor de podiumplaatsen. Na een mooi strijd over dertien ronden kwam de coureur uit Amersfoort als vierde over de finish. Omdat er een gastrijder voor Vasco was geëindigd, scoorde hij punten voor de derde positie wat tevens zijn beste resultaat van het jaar was.

Voor de tweede race werd er nog een geslaagde aanpassing gedaan aan de afstelling van de motor van Van der Valk. De 18-jarige coureur kon mee met de kop en reed in de openingsfase op een tweede plaats. In het tweede deel van de race moest hij de koplopers iets laten gaan en finishte opnieuw als vierde en was derde van de vaste IDM-rijders.

Vasco van der Valk: ‘Ik stond er vanaf het begin goed bij en was tevreden met mijn vierde tijd in de kwalificatie. De eerste race was geweldig en we hebben continu gevechten gehad kuip aan kuip. Voor de tweede race een goede aanpassing gedaan, waardoor ik in de beginfase mee kon met de kop en reed goede tijden. In de slotfase begon de band enorm te glijden en viel ik terug naar plaats vier. Ik ben heel blij met dit weekend. Ik had voor het weekend nog maar 64 punten en ik heb daar in één weekend 32 punten aan kunnen toevoegen.’

Het laatste IDM-evenement van 2018 wordt over drie weken (28 t/m 30 september) verreden op Hockenheim.

Foto: Henk Teerink