Vasco van der Valk had slechts één keer eerder gereden op de Lausitzring toen hij moest beginnen aan de vierde ronde van het IDM Supersport kampioenschap 2018 op het Duitse circuit. Van der Valk wist in de eerste kwalificatie op een natte baan een keurige derde tijd te zetten. De droge tweede kwalificatie verliep echter niet naar wens en de dertiende startplaats stelde hem dan ook niet tevreden. In de wedstrijden wist de 18-jarige rijder uit Amersfoort een stap voorwaarts te maken en hij kwam in beide races als negende over de finishlijn. Met deze uitslagen steeg Van der Valk naar de zevende positie in de tussenstand.

Van der Valk: ‘Het was een erg lastig, maar ook zeer leerzaam weekend. We begonnen op vrijdag met een achterstand naar de kop, omdat ik als één van de weinige rijders hier nog nooit een race had gereden. Op de natte baan ging het goed, maar over de droge kwalificatie was ik niet tevreden. Met behulp van het team hebben we een mooie stap kunnen maken in de wedstrijden, waarbij ik een seconde per ronde harder ging dan in de trainingen. We hebben veel geleerd dit weekend en dit ga ik meenemen naar de races in Assen.’

Het volgende evenement is de thuisrace van Benro Racing van 7 t/m 9 september op het TT Circuit. Het team hoopt dan voor het Nederlandse publiek mooie resultaten neer te zetten in de IDM Supersport categorie.