Na het lastige weekend in Most waren we er voor dit thuisweekend extra op gebrand om een mooi resultaat neer te zetten. De vele verschillende weersvoorspellers gaven echter allemaal slecht weer aan voor het weekend. Echter ben ik ook sterk in de regen, dus dit intimideerde mij niet.

Vrijdag begon al met typisch Assen weer. Het regende in de ochtend, maar daarna bleef het een lange tijd droog. Hierdoor kwamen we in de eerste sessie op een opdrogende baan terecht. We besloten om de nieuwe regenbanden even snel een ronde in te rijden en daarna naar binnen te gaan. De sessie was voor de rest niet heel erg nuttig, omdat de baan te nat was om snel te gaan. In de tweede sessie was de baan droog maar had ik moeite met het op gang komen. Hierdoor sloot ik de eerste sessie op een 10e plek af. Mijn snelheid was nog niet hoog genoeg en daardoor kon ik de setting van de motor niet goed benutten.

In de eerste kwalificatie kon ik een mooie 9e rondetijd neerzetten. Dit betekende ook  dat ik dit seizoen voor het eerst van de eerste 3 rijen zou mogen vertrekken. Het veld zat erg dicht op elkaar dus ik zat ook dicht tegen de top 5 aan. Hiermee waren we erg tevreden, vooral omdat kwalificeren niet mijn sterkste punt is. In de tweede kwalificatie liet ik het zelf een beetje liggen. Het begon namelijk in de eerste ronde te spetteren en ik besloot om naar binnen te gaan. Helaas ging één rijder toch nog sneller dan mijn tijd in de eerste kwalificatie, waardoor ik mijn 9e startplaats verloor…

Op de zaterdag hadden we gelijk ook al de eerste wedstrijd. Het leek erop een natte race te worden, maar door een uitgestelde start moesten we ruim 1,5 uur wachten. De zon begon te schijnen waardoor de baan snel deels opdroogde. Iedereen wisselde naar slicks en het beloofde een listige race te worden, met droog èn nat asfalt. Helaas kon ik in het eerste deel van de race niet gelijk mijn ritme vinden, waardoor ik in de verkeerde groep terecht kwam. Ik lag de hele race 9e maar moest helaas in de laatste ronde nog 1 plekje weggeven. Ik was dan ook best ontevreden over mijn rijden na deze wedstrijd.

Doordat de eerste race matig verlopen was, was ik op zondag extra gebrand op een goed resultaat. In de warm-up begon ik gelijk erg sterk. Ik eindigde op P7 binnen een seconde van de nummer 1. Dit gaf een erg goed gevoel voor de wedstrijd. Ik begon enorm gebrand aan de race, waardoor ik in de eerste ronde gelijk wat plekken winst kon pakken. Na de eerste ronde kwam ik in een groep van 4 rijders. Ik heb de hele race enorm hard geknokt met mijn trainingsmaatje Wayne Tessels. Het was een enorm gave en leuke wedstrijd en we hebben elkaar elke ronde meermaals ingehaald. Uiteindelijk verloor ik het duel om de 4e plaats met 0.001(!) seconde. Maar met mijn 5e plaats was ik zeker zeer tevreden!

Uiteindelijk ben ik erg blij dat we dit weekend positief hebben kunnen afsluiten. Tot nu toe is de 5e plaats uit race 2 mijn beste resultaat van dit seizoen, dus dat geeft goede moed voor de laatste race! Ik wil mijn team bedanken voor het harde werk! Ook wil ik mijn persoonlijke sponsoren bedanken, want zonder jullie had ik hier niet gestaan. Ook wil ik Danny de Boer bedanken voor zijn ondersteuning en het vertrouwen in mij!

De volgen race is tijdens het British Superbikes evenement op Assen, waar ik met een wildcard mee mag doen! Mocht u geïnteresseerd zijn in VIP-kaarten; er zijn er nog een paar te koop! Deze kaarten helpen mij met het dekken van de financiële kosten van dit extra race-weekend!