Op het spectaculaire circuit van Schleiz kwam Benro Racing afgelopen weekend in actie voor het IDM kampioenschap. Vasco van der Valk scoorde een achtste en negende plaats in de IDM Supersport.

In het weekend van 27 t/m 29 juli werd de derde ronde van het IDM kampioenschap verreden op het semipermanente circuit van Schleiz. Voor Vasco van der Valk was het belangrijk om in de trainingen het goede gevoel terug te vinden na zijn crash in de tweede race een week eerder op Brands Hatch. Van der Valk wist zich stap voor stap te verbeteren in de trainingen van de IDM Supersport klasse. De tiende positie na de kwalificatie stemde de 18-jarige coureur nog niet tevreden, maar het verschil met de rijders voor hem was klein.

Van der Valk begon goed aan de eerste race, die vanwege een crash werd verreden over twee delen. Na de herstart zat Van der Valk in achtste positie aan de staart van een grote kopgroep. De verschillen waren klein, totdat de rijder uit Amersfoort in de eerste bocht een foutje maakte en wat tijd verloor. Vervolgens reed Van der Valk alleen naar een achtste plaats in de einduitslag. In de tweede manche was Van der Valk in gevecht met Dominik Vincon, door het duel misten de twee net de aansluiting met de kopgroep. Van der Valk finishte na vijftien ronden in negende positie, waardoor hij vijftien punten verzamelde in Schleiz voor het IDM Supersport kampioenschap.

Van der Valk: ‘Het was een lastig weekend en ik had moeite om goed op ritme te komen op deze baan. Ik was sneller dan vorig jaar, maar ik reed wel verder naar achteren en dan is het dus niet genoeg. Ik denk dat ik qua rijstijl ook kan verbeteren, waardoor ik hopelijk die laatste tienden kan vinden om wel de aansluiting te behouden met de kopgroep. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik samen met de steun van het team deze stap ga maken!’

De volgende ronde van het IDM kampioenschap wordt van 24 t/m 26 augustus verreden op de Laustizring.

Fotografie: Henk Teerink