De Druijff Racing Kawasaki coureurs waren sterk onderweg tijdens de negende Dutch Superbike race op het TT Circuit Assen, die op een natte baan werd verreden. Vasco van der Valk eindigde na een mooi gevecht op een derde plaats.

Voor de tweede zaterdag op rij kwam Druijff Racing Kawasaki in actie op het TT Circuit Assen voor een racedag in het Dutch Superbike kampioenschap. Een week eerder was Vasco van der Valk als vierde geëindigd, hij was nu uit op een beter resultaat tijdens de voorlaatste ronde van het International Dutch Championship (IDC). In de eerste kwalificatie waren de baancondities nog niet perfect, waardoor de snelste rondetijden in de tweede kwalificatie werden gezet. Vasco kwalificeerde zich met een vierde tijd op de tweede startrij, maar wel met wat achterstand op de voorste rij.

Echter viel er voor de race een flinke bui. Bij de start was het al wel weer droog, maar de baan was nog nat. Vasco had een goede start en wist in de eerste sector naar de tweede plaats te komen. De leider reed weg en de coureur uit Amersfoort kwam in een groepje voor plaats twee terecht. Er ontstond een mooie strijd. In de loop van de race wist Vasco samen met een andere rijder te ontsnappen uit de groep. Vasco reed op plaats drie en probeerde de aanval op de tweede positie in te zetten, maar dat bleek erg lastig te zijn. Op de ideale lijn begon er een droog spoor te ontstaan, waardoor het praktisch onmogelijk was om het natte gedeelte iemand te passeren. Vasco reed nog de snelste raceronde en finishte maar nèt op een derde plaats. Ook Alexander deed het uitstekend.

Vasco staat na negen wedstrijden nog vierde in het kampioenschap, maar tijdens de laatste ronde van het Dutch Superbike op zaterdag 2 oktober staan er twee wedstrijden gepland op het TT Circuit Assen.

Vasco van der Valk: “Het was een goede dag! In de eerste kwalificatie waren de omstandigheden half-half, maar in de tweede sessie op een droge baan was het tempo goed. Ook had ik een goed gevoel met de motor. Maar toen begon het feest met de regen. Ik had een prima start en kon veel rijders pakken in de eerste bocht, omdat die wijd gingen. Ik kon Frank (Nieman) vooraan niet houden en kwam in een groepje terecht. Toen Danny (van der Sluis) mij voorbij ging kon ik aanpikken. Samen reden we weg bij de rest. Op het einde was ik wel sterker, maar ik kon er niet langs omdat het nog nat was naast de ideale lijn. Wel erg tevreden met deze podiumplaats!”