Benro Racing heeft er een zeer geslaagde testweek opzitten met de nieuwe coureurs Vasco van der Valk en Milan Merckelbagh. Het Nederlandse Yamaha team begon met een driedaagse test in Barcelona, die zaterdag werd afgesloten met een dag trainen op het TT Circuit Assen. Zowel de coureurs als het team waren zeer te spreken over de geboekte progressie.

Het voorseizoen van Benro Racing begon met een test van 26 t/m 28 maart 2018 op het circuit van Catalunya. Er werd hard gewerkt in de nieuwe formatie met Vasco van der Valk op de Yamaha R6 en Milan Merckelbagh op de Yamaha R3. De focus lag voornamelijk op ritme pakken en werken aan een goede basisafstelling. Er waren op het Spaanse circuit voornamelijk Superbike motoren aanwezig, waardoor de coureurs weinig vergelijk konden trekken met de andere coureurs op de baan. Wel was het eerste gevoel goed van de coureurs.

Vervolgens reisde het team terug naar Nederland, waar zaterdag een testdag op het programma stond op het TT Circuit Assen. Een belangrijke test in de voorbereiding op het World Superbike evenement, waar zowel Van der Valk (World Supersport) als Merckelbagh (World Supersport 300) aan de start staan met een wildcard. Een week later begint van 27 t/m 29 april het IDM-seizoen op het circuit van Oschersleben, het kampioenschap waar Benro Racing volledig in uitkomt.

Van der Valk had het erg naar zijn zin tijdens de test in Assen. De 18-jarige coureur uit Amersfoort wist vorig jaar ook al meerdere podiumplaatsen te scoren in de IDM Supersport en wil dit komend seizoen graag gaan herhalen. Er werden verschillende opties getest met de elektronica en met de remmen werd er een serieuze stap voorwaarts gemaakt. Van der Valk lijkt klaar voor zijn tweede World Supersport weekend. Vorig jaar stond hij ook aan de start met een wildcard in Assen.

Van der Valk: ‘In Barcelona hebben we veel dingen geprobeerd, zodat we een goede basisafstelling konden vinden. De testdag in Assen ging erg goed! Ik zat maar een paar tienden van mijn snelste tijd ooit in Assen af. We hebben een grote stap voorwaarts gemaakt met de remmen, maar ik denk dat we daar nog steeds wel het nodige in kunnen winnen. Al met al ziet het er gewoon goed uit. Ik kijk erg uit naar het WK-weekend!’

Het World Superbike weekend vindt plaats van 20 t/m 22 april op het TT Circuit Assen.