Vasco van der Valk is het seizoen 2021 sterk begonnen. De 21-jarige coureur van Druijff Racing Kawasaki wist een tweede plaats te scoren in de eerste Dutch Superbike wedstrijd op het TT Circuit Assen. Zaterdag 5 juni stond de eerste ronde van het International Dutch Championship, voorheen OW Cup, op het programma in Assen. Vasco van der Valk en Alexander Klaassen kwamen in actie op de Kawasaki ZX-10R motoren van Druijff Racing Kawasaki in de Dutch Superbike klasse. Vasco kende sterke kwalificaties die hij met een tweede tijd afsloot. De 21-jarige coureur zette 1’41.563 in de tweede kwalificatie en was in deze sessie ook zeer constant.

Ook in de wedstrijd leverden beide coureurs een goede prestatie. Vasco kwam uitstekend van de plaats en dook als eerste de Haarbocht in. In de eerste ronde verloor de jonge coureur één positie, maar gedurende het overige deel van de wedstrijd wist Vasco de tweede plaats knap vast te houden. Het betekende Vasco’s derde podiumplaats in deze klasse.

Vasco: “Na een spannende race mijn positie van de grid kunnen vasthouden! Super dag met een erg goed gevoel. Dank aan het team en alle sponsoren die ondanks de corona periode hun steun blijven tonen!”