Geweldige British MotoStar thuisrace op TT-Circuit Assen 2015

Geweldige British MotoStar thuisrace op TT-Circuit Assen 2015

Afgelopen weekend kwam het British Superbikes kampioenschap voor de enige buitenlandse race van 2015 naar het TT-Circuit in Assen, waardoor Vasco zijn enige binnenlandse race van dit jaar kon rijden. Hierdoor was er best wat meer druk, want iedereen komt dan toch kijken en verwacht wat meer, inclusief de coureur zelf. Ook kwamen een aantal rijders uit het ONK meedoen, het was dus afwachten hoe de verhoudingen lagen.

Vasco had al een jaar niet meer in Assen gereden, maar in de eerste natte training wist hij snel de weg weer te vinden, hij reed een tijdje zelfs eerste en stond aan het eind 4e. Daarna kwamen de vaste snelle jongens ook op gang, waarop hij in de kwalificatie een 8e startplaats pakte. In de eerste race op zaterdagavond kon Vasco net niet mee met de tweede groep, waarop hij aan het einde samen met zijn maat Mike Brouwers kwam te rijden. In de laatste ronde van de race zat hij strak in zijn achterwiel, maar door een achterblijver kreeg hij niet de kans om een aanval in te zetten. Ondanks een prima 8e plek was hij toch wat teleurgesteld hierdoor.

In Race 2 op zondagmiddag was het volop chaos na een rode vlag door een regenbui met een veld rijders op slicks. Bij de herstart op regenbanden zat Vasco er goed bij, maar een halve highsider in Strubben kostte wat tijd, maar daarna zette Vasco de snelste rondetijden van het hele veld, waardoor hij weer met Mike samen kwam te rijden. In de laatste ronde was het weer Vasco strak achter Mike, maar nu kon hij zijn plan wel uitvoeren. Mike hield zijn motor lang wijd bij het uitkomen van de supersnelle Ramshoek, maar toen hij toch terugstuurde voor de GT kwam Vasco op de remmen erlangs, om zo in de laatste bocht ervoor te komen en zo de zesde plek te pakken. Een mooie afsluiter voor stampvolle tribunes, echt prachtig!

Dank aan Team ILR dat voor een goede motor en snelle bandenwissels zorgde. Ook veel dank aan Jos en Elly, die onze (ongelooflijk belangrijke!) sponsoren in de watten legden en zo voor een topweekend zorgden!

2015-09-21T11:22:28+00:00 september 21st, 2015|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment