Op woensdagmiddag kreeg ik het geweldige idee om mee te doen bij de Yamaha R3-cup tijdens de Gamma Racing Days, ik kon namelijk een motor lenen van mijn sponsor APRECO. Na wat mensen te hebben gebeld kon ik meedoen en was alles zeker. Op donderdag haalde Iwan de motor op bij APRECO en hoefden we vrijdag alleen nog maar naar het circuit te gaan. Nadat we vrijdagmiddag waren aangekomen moest er nog wel wat werk verricht worden op de motor raceklaar te maken. Door de goede hulp van Jaap Hoogeveen en de mensen van de R3-cup was het in de donkere avonduren toch nog mogelijk om de motor op tijd af te krijgen.

Op zaterdagmorgen hadden we om 08:00 al de eerste kwalificatie. Ik ging om 06:00 mijn bed uit om een rondje over de baan hard te lopen. zodat ik goed wakker was voor de training. In de eerste kwalificatie moest ik nog wel weer erg wennen aan de 300, maar ik had precies een jaar niet meer op deze soort motor gereden, en dat was toen ook al eenmalig. Ik ging wèl elk rondje harder en kon steeds meer wennen aan de R3. Waar ik vooral aan moest wennen was het snelheidsverschil en het vermogensverschil. Met de 600 moet je natuurlijk erg oppassen met op het gas gaan, waardoor ik vaak te laat en te voorzichtig op het gas ging. In de tweede kwalificatie ging het al een stuk beter! Jaap had wat aanpassingen aan de motor gedaan, waardoor ik me er wat beter op voelde. Het gevoel was zo goed dat ik na 20 minuten al 3 seconden sneller was dan de sessie ervoor! in het een na laatste rondje had ik ook nog eens een goede slipstream, waardoor ik zelfs de snelste tijd neerzette en dus de race van Pole Position mocht starten. Dit hadden we natuurlijk niet verwacht, maar dat maakte het alleen maar mooier!

Op zondag veranderde de wind aanzienlijk ten opzichte van de dag ervoor. Ik gokte erop om met dezelfde vertanding te blijven rijden, want dit leverde veel topsnelheid op. Helaas pakte dit verkeerd uit en kon ik hierdoor net niet meekomen met de kopgroep, ondanks dat ik van pole was gestart. Maar ik had voor de volle tribunes alsnog een erg gave race in de tweede groep en kon vechten voor wat ik waard was. Ik werd zo toch nog 7e en tweede in mijn groep, met een mooi gevecht in elke bocht.

Uiteindelijk was het een erg leuk weekend! Ik denk dat ik het best goed gedaan heb, gezien ik pas woensdag wist dat ik meedeed en al een jaar niet meer op een R3 had gereden. Ik wil Evert en Corine van APRECO en ‘sleutelman’ Jaap Hoogeveen extra bedanken voor het mogelijk maken van dit weekend, maar ook de organisatie van de Cup dat ik mee mocht doen.

Komend weekend rijd ik op de Lausitzring weer op mijn “eigen” Benro Yamaha R6 in het IDM kampioenschap! #heelveelzinin