Finale British Motostar seizoen 2015: Brands Hatch

Finale British Motostar seizoen 2015: Brands Hatch

En opeens was het alweer tijd voor het laatste wedstrijdweekend van dit seizoen in Engeland; de “Final Showdown” op het circuit van Brands Hatch. Voor iedereen raar en voor Vasco best balen, hierna immers een paar maanden niet op ‘zijn’ Moto3 racen is geen fijn vooruitzicht voor hem. Maar, eerst nog de laatste races van het seizoen en twee kansen om nog meer indruk te maken. In de eerste training was het gauw klaar na een flink oliespoor, waardoor er gekozen werd de vrije training door te schuiven en dan maar één kwalificatie te doen, om 9 uur zaterdagmorgen toen de baan nog flink nat was. Vasco koos toch voor slicks in plaats van regenbanden, maar wist dat hij het in het begin kalm aan moest doen om aan het einde te knallen. Slim bekeken, want waar anderen wat in de problemen kwamen pakte hij een solide zesde startplek. In beide races was het weer het bekende werk: enorm vechten om op de rechte stukken bij te blijven, maar in de bochten de opgelopen achterstand weer inhalen. In Race werd het een gevecht met Jake Archer op de KTM, in Race 2 ook met Jake, maar dan nog met Jorel Boerboom en Charlie Nesbitt erbij. Vooral die groep in Race 2 ging er onvoorstelbaar hard op, waarbij Vasco op de streep net weer 0,2 seconde te kort kwam voor het podium, maar wel weer een enorm knappe 5e plek in zijn klasse scoorde. Gevolg: 8ste in het British Motostar kampioenschap in zijn eerste jaar Moto3 op een zéér betrouwbare maar niet supersnelle Honda, waardoor hij als enige rijder in elke race van 2015 punten scoorde. Hij is dan ook door zéér veel mensen vanuit alle teams gecomplimenteerd met zijn enorme progressie en stabiele groei als rijder, we werden er soms verlegen van.
We zijn alweer bezig met volgend jaar, het valt niet mee om in zo’n competitief kampioenschap de hard stijgende lijn door te trekken naar het podium in 2016. Om daar te komen moet niet alleen Vasco zo door blijven gaan, maar moet de motor ook met de snelsten mee kunnen, maar daar rijden vooral veel ex-Grand Prix motoren, met extreme prijskaartjes eraan. Maar met alle steun die we dit jaar gehad hebben, zou ook dat moeten lukken. Toch? Vervoer werd natuurlijk weer geregeld door de meest relaxte route naar Engeland via Stena Line

Dank aan The Amazing Team ILR: Ian, Matt, Jacko, Asa en Richard en alle geweldige sponsoren, zonder hen had dit superresultaat echt nooit gekund. Iedereen bedankt voor alle berichten, mails, apps, telefoontjes, bezoeken op de circuits en andere aanmoedigingen, fijn om te zien dat zoveel mensen meeleven met zijn avonturen!

2015-10-21T11:29:48+00:00 oktober 21st, 2015|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment