Fantastische seizoensafsluiting!

Fantastische seizoensafsluiting!

Vasco schrijft: Na de afwijzing van de Red Bull Rookies had ik het gevoel dat ik mijzelf moest bewijzen tijdens de laatste race van het seizoen, de Race of the Champions op het TT-Circuit. De eerste dag in de regen was het gevoel er wel, maar ik voelde me niet helemaal prettig op de motor. Na dat we de motor iets hadden aangepast ging het gelijk stukken beter! De baan was niet meer super nat en ik reed gelijk 11 seconden sneller. Dit leverde toch een wat teleurstellende 9e plek op. Op zaterdag was de 2e QP. De baan was heel lichtjes aan het opdrogen en het gevoel was er meteen. Na een super spannende QP een super 4e plek! Ik was erg tevreden en ik merkte dat er dit seizoen veel verbeteringen in regen waren. (met dank aan het team!!)
Race 1: de race begint droog en er ontstaat een hard knokkend groepje van 5 man (Angelo, Robert, Harun, Scott en ik). We rijden zo 10 ronden elke bocht wisselend van plek. Totdat het licht begint te regenen. Angelo gaat onderuit en Harun moet recht door. Robert neemt geen risico voor het kampioenschap en laat zich terug vallen. Scott en ik daarentegen strijden ondertussen in volle regen op slicks voor de 1e plek. De laatste ronde gaat in en de baan is drijfnat, Scott haalt mij in en rijdt voor me tot Mandeveen. Ik pak hem binnendoor en rijd op kop tot de Ramshoek. Scott haalt me in, maar ik rem hem uit in de GT en de eerste overwinning is binnen!!!
Race 2 blijft de hele tijd droog. We rijden nu met 6 man voor de 1e plek. Elke bocht is de formatie anders. De laatste ronde is gekkenwerk met overal inhaalacties. Voor de Ramshoek lig ik 4e. Scott en Robert maken het elkaar lastig en ik kom Robert en Angelo buitenom voorbij. Scott kan ik net niet pakken en daarom ben ik 2e. ook een mooi resultaat, maar het scheelde slechts 0,069 sec met de nummer 1. Ik sta 2x op het podium en hiermee bereik ik ook nog eens de 3 plek in het Nederlands en het Europees Kampioenschap! Ik wil het team en alle sponsoren extra bedanken! Ook wil ik alle mensen die mij dit jaar hebben gesteund hartelijk bedanken! Zonder jullie had ik dit mooie einde niet kunnen halen! Greetz #62

2013-10-15T23:17:02+00:00 oktober 15th, 2013|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment