Opeens was daar begin deze week de uitnodiging of Vasco komend weekend wilde meedoen in British Supersport, bij zijn “oude” team Ian Lougher Racing, waarmee hij in 2015 in de Britse Moto3 reed (foto). Wow, dat zou tof zijn! Weliswaar op een volledig onbekende motorfiets (Kawasaki ZX-6R) met voor hem onbekende Maxton vering, maar wel op Brands Hatch in de laatste race van het British Superbikes seizoen!

Het was even héél snel schakelen, maar met veel hulp kon Vasco woensdagavond de boot op naar Engeland. Stena Line zorgde voor een bootticket, zijn vrienden van de familie Boerboom gaven een lift naar het circuit, sponsor Apreco hielp met de banden en de organisatie schreef hem snel alsnog in voor het wedstrijdweekend.

Heel eerlijk? Op een volledig andere machine, met andere vering en een ander team, het wordt niet makkelijk. Maar aan de andere kant; dit zijn juist omstandigheden waarin Vasco zich graag vastbijt.

Gek plan? Komende zondagmorgen rij je zo naar de Eurotunnel, daarna is het nog maar een half uurtje naar het circuit. Brands Hatch, bomvolle tribunes, laatste wedstrijdweekend British Superbikes en Vasco die alles wil geven om het seizoen goed af te sluiten! #avontuur

https://livetiming.tsl-timing.com/184104