Na de test begin maart in Spanje, duurde het lang voordat Vasco met het Druijff Racing Kawasaki team de motoren weer kon starten op een racecircuit. Afgelopen weekend (6 en 7 juni) was het zover tijdens circuitdagen van CRT Holland op het TT Circuit Assen. Gedurende de twee testdagen kon het team een flink aantal sessies afwerken in constant wisselende omstandigheden. Zo werd er gereden op een droge, natte als halfnatte baan.

Vasco kon verder gaan waar hij tijdens de test in Spanje mee was begonnen; de Superbike steeds beter onder de knie krijgen. Vasco maakt dit jaar de overstap van de 600cc naar de 1000cc klasse. De jonge coureur uit Amersfoort maakte tevens zijn eerste meters in de regen op de Kawasaki ZX-10R. Al met al weer een zeer leerzame test voor Vasco.

“Na meer dan 3 maanden konden we dit weekend eindelijk weer rijden! Het was natuurlijk weer even wennen, maar de progressie zat er snel in. Door het wisselvallige weer konden we niet maximaal gebruik maken van de rijtijd, maar ik heb weer veel geleerd! Ook heb ik voor het eerst met de Kawasaki superbike voor het eerst in de regen gereden. Het gevoel is goed en nu wachten we op het volgende event!!! Dank aan alle sponsoren die mij helpen in deze moeilijk tijden. Het team heeft ook weer super gewerkt! ”

Zaterdag 20 juni staat de volgende trainingsdag voor Vasco & Druijff Racing Kawasaki alweer gepland op het TT Circuit Assen.