Vasco van der Valk was tijdens de IDM Supersport trainingen nog wat zoekende naar het juiste gevoel met zijn Yamaha R6 en was dan ook niet helemaal tevreden met zijn zevende startpositie. In de eerste race was Van der Valk erop gebrand om plaatsen te winnen. Bij het aanremmen voor de laatste chicane in de tweede ronde schoot de 18-jarige coureur rechtdoor, waardoor hij door de pitstraat moest en veel tijd verloor. Van der Valk kwam met een grote achterstand weer de baan op. Met een strak tempo wist hij zich nog weer op te werken naar de vijftiende plaats, waardoor zijn inhaalrace werd beloond met één punt. De tweede race verliep voor Van der Valk duidelijk beter en in de beginfase haakte hij aan bij de kopgroep. Door een valpartij voor zijn neus verloor hij de aansluiting en vocht vervolgens met twee andere rijders voor de vijfde plaats. Na een positieve race kwam Van der Valk als zesde over de finish.

Van der Valk: ‘Ik had mezelf voor dit weekend te veel druk opgelegd en ik ging hier niet beter van rijden. Vorig jaar stond ik hier twee keer op het podium en dat wilde ik nu weer. Nadat het in de eerste race fout ging, heb ik alles van mij afgegooid en ging ook veel beter rijden. De tweede race was positief en had ik de snelheid. Dat nemen we mee naar Brands Hatch!’

De volgende race van Vasco is wederom een wildcard optreden in een hoog aangeschreven kampioenschap: British Supersport op Brands Hatch in het weekend van 20-22 juli, beter bekend als de “Brand Hatch Bash”.

Foto: Henk Teerink