Vasco van der Valk reed afgelopen weekend in het populaire British Supersport kampioenschap. Het was een mooie weekend voor Benro Racing in aanloop naar de derde ronde van het IDM op Schleiz.

Vasco van der Valk reed afgelopen weekend (20 t/m 22 juli) voor de eerste keer in de British Supersport klasse. Het circuit van Brands Hatch was niet onbekend voor Van der Valk, aangezien hij ook meerdere seizoenen heeft gereden in de Britse Moto3 klasse. Tijdens de trainingen zat Van der Valk nog niet helemaal in zijn ritme, maar in de races ging het duidelijk beter. In de eerste race wist de 18-jarige coureur vanaf een eenentwintigste startpositie naar de zestiende plaats te rijden. In de tweede race was Van der Valk nog beter onderweg en reed al in de top-vijftien, toen hij in de vijftiende ronde stevig ten val kwam. Gelukkig bleef Van der Valk zelf ongedeerd en had de motor relatief weinig schade.

Van der Valk: ‘Ik vond het heel leuk, maar ook leerzaam in het BSB. Ik had in het begin wat moeite met de baan, maar kreeg deze steeds beter onder de knie. Helaas hadden we weinig rijtijd doordat het één van de twee vrije trainingen regende. Ook heb ik samen met het team weer veel geleerd en denk ik dat het een positief weekend was. Helaas maakt ik wel een flinke crash in Race 2, maar ben ongedeerd gebleven en de schade aan de motor is beperkt. Ik wil het team bedanken en op naar Schleiz!’

Met dank aan alle sponsoren en aan weekendsponsor Stena Line, die ervoor zorgde dat we uiterst makkelijk naar British Superbikes konden reizen.