Vasco van der Valk en Alexander Klaassen zijn de vaste coureurs van Druijff Racing Kawasaki in het seizoen 2021. Beide coureurs komen uit op een Kawasaki ZX-10R in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship.

De OW Cup is de afgelopen winter omgedoopt tot het International Dutch Championship, afgekort IDC. Druijff Racing Kawasaki zal net als vorig jaar in actie komen met Vasco van der Valk en Alexander Klaassen in de Dutch Superbike categorie. Vasco maakte vorig jaar als debutant in deze klasse een sterke indruk. De 21-jarige coureur scoorde twee podiumplaatsen en eindigde als vierde in de eindstand. Het doel van de jonge rijder uit Amersfoort is om dit jaar constant te gaan strijden voor de podiumplaatsen en een zo hoog mogelijke klassering in het Nederlands kampioenschap.

Het International Dutch Championship (IDC) 2021 gaat zaterdag 10 april van start op het TT Circuit Assen. Vanwege de huidige situatie in de wereld kiest Druijff Racing Kawasaki ervoor om te gaan testen in Nederland. In de week voorafgaand aan de eerste race zal het team drie dagen gaan testen op het Drentse circuit om zich zo voor te bereiden op de start van het Dutch Superbike seizoen.

Vasco van der Valk: “Ik ben erg blij om de samenwerking met Druijff Racing Kawasaki voort te zetten. Na een succesvol debuutjaar in de Superbike klasse heb ik goede verwachtingen voor het komende seizoen. Als we de stijgende lijn kunnen doortrekken, dan kunnen we constant meevechten voor het podium en de rondetijden aanscherpen. Ik wil Erwin en mijn sponsoren bedanken voor deze mogelijkheid!”

Erwin Druijff [teammanager]: “Vasco liet vorig seizoen al zien met de Superbike top mee te kunnen. We hopen daarom met de kennis en ervaring van het afgelopen seizoen voor het kampioenschap te kunnen gaan. De competitie is sterk, maar we gaan er voor. Alexander heeft vorig jaar een goed seizoen gehad met de ZX-10R en hopelijk kan hij zijn stijgende lijn doorzetten. Er komt een nieuwe ZX-10R aan, die zullen we dit jaar gaan testen om een competitief pakket voor 2022 te ontwikkelen. Hopelijk mogen we een heel seizoen rijden en laten zien waar we staan!”

Foto credits: Racing Passion Photography