Zaterdag 11 juli 2020 gaat het dan echt beginnen voor Druijff Racing Kawasaki met de eerste race van de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup op het TT Circuit in Assen. Coureurs Vasco van der Valk, Nigel Walraven en Alexander Klaassen zijn er klaar voor en kunnen niet wachten om met hun Kawasaki ZX-10R er een sterke seizoensopener van te maken.

Nadat Druijff Racing Kawasaki begin maart al de eerste test in Spanje heeft afgewerkt, gaat het dan zaterdag 11 juli voor het eerst om de punten. Tijdens de openingsrace van de OW Cup komen Nigel Walraven, Vasco van der Valk en Alexander Klaassen in de actie in de ONK SuperCup 1000 klasse. Het wordt gelijk een druk programma voor Druijff Racing Kawasaki, want een week later (zaterdag 18 juli) staan er dubbele wedstrijden op het programma. Binnen acht dagen worden dus de eerste drie races van het seizoen verreden.

De laatste tests in Assen verliepen uitstekend. Nigel Walraven ging erg snel rond met zijn Kawasaki ZX-10R. Voor Vasco van der Valk is het zijn debuutjaar in de Superbike klasse, maar hij maakt ook snel en veel progressie. Alexander Klaassen stapte naar jarenlang met Suzuki te hebben gereden dit jaar over naar Kawasaki. Ook Alexander begon zich gedurende de trainingen steeds beter thuis te voelen op de ZX-10R. De drie rijders blikken vooruit op de eerste wedstrijd, die zaterdagmiddag 11 juli om 15:00 uur van start gaat op het TT Circuit Assen.

Vasco van der Valk: “Ik heb er ook veel zin in! Het is natuurlijk wel spannend om mijn eerste race op een Superbike te rijden. Ik hoop in het weekend veel progressie te kunnen boeken. Dat is tevens het hoofddoel van dit seizoen.”

Voor komende zaterdag belooft de organisatie een livestream van alle races. LINK

OW Cup kalender 2020

zaterdag 11 juli – TT Circuit Assen
zaterdag 18 juli – TT Circuit Assen
14 t/m 16 augustus – Schleiz (D)
zaterdag 12 september – TT Circuit Assen
zaterdag 3 oktober – TT Circuit Assen
zaterdag 10 oktober – TT Circuit Assen

Voor meer informatie over het evenement, bezoek van de races en de coronamaatregelen door de organisatie: LINK

Foto credit: Racing Passion Photography